YH-utbildning

Yrkeshögskoleutbildningar - YH - ger dig spetskompetens inom efterfrågade yrkesområden. Du utbildar dig till en yrkesroll som är tydligt efterfrågad på arbetsmarknaden. I utbildningen kombinerar du teori med praktik, minst 25 procent av utbildningen är förlagd på ett eller flera företag, något som ger dig arbetslivserfarenhet och nyttiga branschkontakter.

Information och ansökan till YH

Här hittar du allt du behöver veta om:

  • Vad ska jag skicka in?
  • Viktiga datum
  • Behörighet och urval
  • Antagningsbesked
  • Sen ansökan
  • Kontaktuppgifter Antagning
  • Examen

Har du frågor om utbildningen?

Kontaktinformation hittar du genom att klicka på länkarna för respektive utbildning.

YH-utbildningar, start ht 2018

Automation och Robotingenjör
Jönköping, 2 år, 400 YH-poäng
Utbildningen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom automation och robotteknik, för att kunna arbeta inom företag med avancerad tillverkning. Det finns hundratals företag i regionen som söker efter denna yrkeskompetens. Utbildningen har flera av landets viktigaste aktörer inom robotprogrammering/ PLC styrning engagerade i ledningsgruppen.

Behandlingspedagog Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
Eksjö, 2 år, 400 YH-poäng
Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av att arbeta med människor inom det neuropsykiatriska området. Med rätt kunskap och förhållningssätt kan du hjälpa människor att utvecklas, se till deras resurser och ge dem möjligheter att växa som individer.

CNC-tekniker - Lila Certifikat
Jönköping, 1 år, 200 YH-poäng
Utbildningen vänder sig till dig som vill vidarutbilda och fördjupa dina kunskaper för att kunna arbeta inom företag med multifunktionsmaskiner för skärande bearbetning. Jönköpingsregionen är ledande i landet vad avser skärande bearbetning och det finns många företag som söker efter denna yrkeskompetens. Utbildningen har regionens största företag inom skärande bearbetning engagerade i ledningsgruppen.

Elkraftingenjör
Jönköping, 2 år, 400 YH-poäng
Utbildningen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom elkraft, för att kunna arbeta inom företag inriktade mot energi och elkraft försörjning. Det finns flera stora företag i regionen som söker efter denna yrkeskompetens. Utbildningen har flera av landets största aktörer inom elkraftprojektering engagerade i ledningsgruppen.

Elprojektör
Jönköping, 1 år, 200 YH-poäng
Du kommer att arbeta med praktisk elprojektering och elkonstruktion. Under utbildningen arbetar du med skarpa projekt och LIA (lärande i arbete) ute på företag.

Fastighetsingenjör
Värnamo, 2 år, 400 YH-poäng
Som fastighetsingenjör får du en helhetssyn på hur olika installationer fungerar tillsammans samt hur inomhusmiljön och energiåtgången påverkas. När du är klar med utbildningen är du redo för yrkesroller som fastighetsingenjör, energisamordnare, driftingenjör, teknisk förvaltare eller energiexpert.

Fältservicetekniker - mobila arbetsmaskiner
Ljungby, 2 år, 400 YH-poäng
Högintressanta framtidsjobb väntar för välutbildade fältservicetekniker som klarar den senaste tekniken för truckar, skogsmaskiner, vältar, hjullastare, dumpers och grävmaskiner. OBS! Antagningen till Fältservicetekniker görs ej via Jönköping University, utan görs direkt på utbildningens webbplats.

Integrationspedagog
Distans med träffar i Värnamo eller Oskarshamn, 400 YH-poäng
Detta är en utbildning för dig som vill arbeta som integrationspedagog, ungdomspedagog för HVB-hem och stödboende eller som ungdomspedagog för skola och fritidshem.

Platschef, Bygg och anläggning
Jönköping, 1 år, 200 YH-poäng
Vi erbjuder en 1-årig YH-utbildning till platschef. Utbildningen riktar sig till de som har ledarerfarenhet inom bygg och anläggningssektorn men vill utvecklas till chef. Platschefen har den centrala rollen i ett byggprojekt med mycket goda karriärmöjligheter.

Produktionsutveckling
Värnamo, Jönköping, Nässjö, 1,5 år 300 YH-poäng
Med kunskaper från utbildningen Produktionsutveckling kan du självständigt och på ett ansvarsfullt sätt leda och koordinera utvecklingsprocesser inom produktionsteknisk verksamhet. Du får kompetens att arbeta med kvalitet och hållbar produktion, LEAN production, ledarskap, projektledning, produktionsekonomi samt robotisering och automatisering.

Projektledare inom lagerlogistik
Jönköping, 1 år 200 YH poäng
Här får du kännedom om hur man automatiserar lagerverksamheter och anpassar dem efter e- handelns logistikflöde. Dessutom kommer du att kunna behärska och kartlägga flödesprocesser, godshantering, lagerstyrning samt kvalitetssystem. Under utbildningen arbetar du med skarpa projekt och LIA (lärande i arbete), ute på företag.

Polymeringenjör
Jönköping, 2 år, 400 YH-poäng

Utbildningen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom polymer och robotteknik, för att kunna arbeta inom företag med plast tillverkning. Det finns hundratals företag i regionen som söker efter denna yrkeskompetens. Utbildningen stöds av landets branschorganisationer inom plast samt de företag som utvecklar plastmaskiner i regionen.

Stödpedagog
Värnamo eller Oskarshamn, 2 år 200 YH-poäng (halvfart)
Under utbildningen till stödpedagog får du professionell kunskap om pedagogisk vägledning och individanpassat vardagsstöd. Med hjälp av detta kan du bidra till att skapa möjligheter till ökad livskvalitet och bättre hälsa för personer med psykisk funktionsnedsättning. 

Svetsspecialist och Svetsinspektör IWS, IWI-S
Jönköping med studiegrupper i Mariestad, Falköping, Ljungby, Gislaved, 1 år, 225 YH-poäng
Utbildningen vänder sig till dig som vill vidarutbilda och fördjupa dina kunskaper inom svetsning. Efter utbildningen erhålls licens som IWS samt kunskaper att klara certifieringen som svetsinspektör IWI-S. I landet finns många företag som söker efter dessa yrkeskompetenser.

Visualisering av arkitektur
Eksjö, 2 år, 400 YH-poäng
Visualisering av arkitektur är en utbildning för dig som vill skapa kreativa och kommunicerande 3D-modeller, 3D-visualiseringar och bilder av städer, arkitektur, platser och miljöer tillsammans med arkitekter, stadsplanerare och designers.

Visualisering av rum, inredning och produkter
Eksjö, 2 år, 400 YH-poäng
Visualisering av rum, inredning och produkter är en utbildning för dig som vill skapa kreativa och kommunicerande 3D-visualiseringar, modelleringar och bilder av rum, möbler- och inredningar och produkter tillsammans med inredningsarkitekter, möbelarkitekter, industridesigners och formgivare.

Vårdadministration
Jönköping, 2 år, 400 YH-poäng
Som vårdadministratör har du en viktig roll. Du är ofta den första personen som patienterna möter, och du underlättar deras möte med vården. Du hjälper dina kollegor med bland annat dokumentation och informationshantering, och du kan också vara med och bidra till förbättring och utveckling av verksamheten.

Värdeskapande logistik
Jönköping med studiegrupper i Mariestad, Falköping, Ljungby, 2 år, 400 YH-poäng
Här får du kännedom om hur man effektiviserar varuflöden och anpassar dem efter e- handel. De regler lagar och avtal som styr internationella transporter export-import. Dessutom kommer Du att kunna välja transportalternativ och styra varuflöden. Hantera miljökrav och farligt gods. Under utbildningen arbetar du med skarpa projekt och LIA (lärande i arbete), ute på företag.

Webbutvecklare .NET
Värnamo, 2 år, 400 YH-poäng
Branschen har ett stort rekryteringsbehov och efter utbildningen kan du bland annat arbeta som webbutvecklare, systemutvecklare eller projektledare inom systemutveckling.

Enstaka kurser

Du kan också söka följande enstaka kurser inom tre av våra pågående Yh-utbildningar under vt 2018. Antagning till dessa kurser sker löpande.

LEAN, 30 Yh-poäng (vecka 3–12)
Ingår i Produktionsutveckling, Värnamo
Information och anmälan: George Adanko,
george.g.adanko@varnamo.se 0370-37 80 92

Upphandling och inköp, 30 Yh-poäng (vecka 5-10)
Ingår i Projektledare Infrastruktur, Nässjö
Information och anmälan: Karolina Larsson
karolina@ergonomiska.se 0703–36 63 25

Produktionsteknik samt mätteknik, 45 Yh-poäng (vecka 10-21)
Ingår i CNC-tekniker blått certifikat, Jönköping
Information och anmälan: Anders Rickman
anders.rickman@jonkoping.se 0768–15 38 00

Yh-utbildning, start vt 2019

Byggproduktionsledare
Jönköping eller Malmö, 2 år, 400 YH-poäng
Vi erbjuder en 2-årig YH-utbildning till byggproduktionsledare. De studerande har efter utbildningen mycket goda förutsättningar för en framtid som arbetsledare - ett attraktivt yrke som erbjuder många karriärmöjligheter.

Sidan uppdaterad 2018-02-27

Studera på JU
Sidan uppdaterad 2013-02-07

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information