Hälsa, mat och etik 7,5 hp
Matens betydelse för hälsan och miljön har på senare tid fått alltmer utrymme i media. Parallellt med en ökande medvetenhet hos konsumenter, ökar kraven på matproducenter. Att göra informerade val är komplext och innebär etiska ställningstaganden. Vilket ansvar har konsumenter, producenter och myndigheter för vad som finns i mataffären? Kursen ger en introduktion till etik och behandlar konsumenters val, mat som orsak för bra och dålig hälsa samt ansvar för hälsa.Kursinnehåll
- Introduktion till etik
- Etiska aspekter av konsumtion och produktion av mat
- Ansvar för hälsa
- Olika hälsobegrepp i ett etiskt perspektiv
- Hållbarhet, rättvisa, integritet, autonomi, ansvar, välbefinnande
Förkunskapskrav
Grundl. behörighetUrvalsregler
GrundkursLäs mer om urvalsregler
Utbildningsnivå: Grundnivå G1N
Kurskod/Ladokkod: LHEG11
Kursen ges vid: Högskolan för lärande och kommunikation
Tidigare och pågående kurstillfällen
Typ av Kurs
Fristående
Studieform
Distans
Antal träffar
0
Termin
Hösten
2016:
vecka 34
-
vecka 03 2017
Studietakt
25%
Ort
Kurstid
Flexibel
Platser
40
Kursansvarig
Karin Nordström
Gäller enbart studenter utanför EU/EES/Schweiz: Studieavgift
11250kr
Anmälningskod
HJ-12564
Senast ändrad 2016-06-27 15:54:34