style Utbildningstyp: Workshop för personal i förskolan
place Ort: Stadsparken, Jönköping
rotate_right Ansökningstid: Senast 3 juni

Så här gör du en efteranmälan

Du skickar din efteranmälan direkt till Högskolan för lärande och kommunikation:
Högskolan för lärande och kommunikation
Åsa Lundgren
Box 1026
551 11 Jönköping

Under kvällen fångar vi upp idéer och tankar från er kring era behov av fortsatt kompetensutveckling kopplat till utomhuspedagogik.

 

Innehåll

Förskolan är det första steget in i skolväsendet och ska lägga grunden till ett livslångt lärande, fyllt av lust och glädje. Under workshopen kommer du att få träna på din förmåga att upptäcka och utforska teknik i vardagen samt få exempel på hur du kan undervisa i matematik och språk utomhus. Du kommer också att få en ökad förståelse för naturvetenskap samt kunskaper om enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen.


Du kommer också, kopplat till förskolans läroplan och aktuell forskning, få konkreta undervisningstips som går att använda i din barngrupp redan nästkommande dag.

 

Föreläsare

Carina Brage arbetar som Universitetsadjunkt vid Högskolan för lärande och kommunikation (HLK), vid Jönköping University.

 

Carina har en magister i utomhuspedagogik undervisar både i lärarutbildningar på HLK samt i magisterprogram i utomhus-pedagogik på LiU. Hon har mångårig erfarenhet av undervisning och lärande i förskolan specifikt med lärandet som sker i utemiljön. Hennes bok Att lära teknik ute har använts både i Sverige och internationellt.

 

Carina brinner för lärandet utomhus och att få inspirera och sprida kunskaper om utomhuspedagogik vidare. Vad bjuder vi ut till är en fråga som vi borde ställa oss oftare.


Ansökan

Anmälan är öppen fram till och med 3 juni.

(max 25 platser, först till kvarn gäller)

 

Mer information

För mer information kontakta samordnare Katarina Sebenius, katarina.sebenius@ju.se

Personal i förskolan

Utbildningen ges vid: Högskolan för lärande och kommunikation
verified_user Behörighet: Personal i förskolan
event Kursstart: 13 juni 2024 kl.17.30-19.30
local_library Studieform: Stadsparken, Jönköping
language Språk: Svenska
rotate_right Ansökningstid: Öppen fram till och med 3 juni

Jönköping - den moderna studentstaden

Jönköping är den moderna studentstaden med ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor med 12 000 studenter tillsammans med Högskolebiblioteket, träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Med en stark internationell prägel och samverkan med arbetslivet redan under studietiden ger vi dig rätta förutsättningar för din framtid.

Läs mer om studentlivet i Jönköping.


Kontakta ossKontaktpersoner