style Utbildningstyp: Uppdragsutbildning

Kursens syfte är att ge lärare en ämnesdidaktisk fördjupning och redskap för en systematisk och kontinuerlig bedömning av elevers andraspråksutveckling i skolan. Kursen ska utveckla lärarens förmåga att planera och genomföra formativ undervisning som bidrar till att förbättra nyanlända och flerspråkiga elevers förutsättningar för lärande och goda kunskapsresultat.


Utbildningsform

Utbildningen genomförs på kvartsfart. I kursen ingår fem träffar online (halvdagar) eftermiddagstid på olika veckodagar.


Ansökan

Vi tillämpar avklarade högskolepoäng som urvalsprincip.


Mer information

Läs mer om kursen på Skolverkets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Kursen riktar sig till följande målgrupper:

  • lärare i svenska som andraspråk i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan, sameskolan samt gymnasieskolan och gymnasiesärskolan
  • lärare i svenska som andraspråk i kommunal vuxenutbildning


Utbildningen ges vid: Högskolan för lärande och kommunikation
verified_user Behörighet: Grundläggande behörighet samt lärarexamen eller motsvarande och verksam som lärare i svenska som andraspråk i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan, sameskolan samt gymnasieskolan och gymnasiesärskolan eller i kommunal vuxenutbildning. Dessutom krävs minst 30 hp svenska som andraspråk.
local_library Studieform: Distans
clear_all Nivå: Grundnivå
data_usage Omfattning: 7,5 hp
language Språk: Svenska


Jönköping - den moderna studentstaden

Jönköping är den moderna studentstaden med ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor med 12 000 studenter tillsammans med Högskolebiblioteket, träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Med en stark internationell prägel och samverkan med arbetslivet redan under studietiden ger vi dig rätta förutsättningar för din framtid.

Läs mer om studentlivet i Jönköping.


Kontakta ossKontaktpersoner