Översikt
Syfte
Genom Lärarlyftet kan lärare öka sin behörighet och höja sin ämneskunskap. Utbildningen vänder sig till legitimerade lärare inom alla skolformer eller lärare som har en behörighetsgivande examen och som vill komplettera sin utbildning med fler ämnen
Innehåll
Kursen går på halvfart under ett och ett halvt år. Strukturen bygger på att den enskilde deltagaren ska tillägna sig ämnesteoretiska såväl som historiedidaktiska och allmändidaktiska kunskaper till sin ämnesprofession.
Med utgångspunkt i läroplanens innehåll och mål behandlas de generella kompetenserna som bemötande av elever i behov av särskilt stöd, med olika kulturell bakgrund, användning av digitala verktyg och digitala medier i undervisningen samt medvetenhet om genusperspektiv genom uppgifter som deltagarna genomför i sin egen praktik och genom workshops vid campusträffarna.
Kursplan Pdf, 127.6 kB, öppnas i nytt fönster.
Mer information om utbildningen hittar du här.
Utbildningsform
Studier med inslag av campusträffar (C/D), vilket innebär två campusträffar à två dagar per termin. Det är totalt tolv dagar på campus i kursen.
Ansökan
Ansökningsperioden för kursen är 15 september till 16 oktober 2023.
Kom ihåg att din arbetsgivare ska godkänna ditt deltagande och skriva under blanketten Huvudmannens godkännande.
Huvudmannens godkännande - Lärarlyftet VT24 Pdf, 147.3 kB, öppnas i nytt fönster.
Huvudmannens godkännande - Waldorf Lärarlyftet VT24 Pdf, 143.2 kB, öppnas i nytt fönster.
Möjlighet till validering
I de kurser som erbjuds inom Lärarlyftet vårterminen 2024 är det möjligt att genom validering tillgodoräkna tidigare högskoleutbildning samt kunskaper och färdigheter som förvärvats i yrkesverksamhet.
Med validering avser Skolverket i detta sammanhang, kartläggning och bedömning av deltagarens kunskaper och färdigheter/ kompetens i förhållande till lärandemål i den kurs/delkurs inom Lärarlyftet som deltagaren är antagen till. Tillgodoräknande kan ske mot tidigare studier och/eller mot kunskaper och färdigheter som förvärvats på annat sätt. Validering är således processen och tillgodoräknande resultatet av att validanden uppvisat tillräckliga kunskaper och färdigheter. Mer information ges till antagna deltagare i samband med kursstart.
För mer information kontakta samordnare Katarina Sebenius, katarina.sebenius@ju.se
Sidan uppdateras löpande inför ansökningsperiod.
Målgrupp och förkunskapskrav
Du som är anställd som lärare och har en behörighetsgivande lärarexamen utan att vara ämnesbehörig.
Fakta
Kursplan (.pdf)
Ansökan
Ansökningsperioden för kursen är 15 september till 16 oktober 2023.
Kom ihåg att din arbetsgivare ska godkänna ditt deltagande och skriva under blanketten Huvudmannens godkännande. Du kan skanna in blanketten och bifoga den elektroniskt när du ansöker.
Huvudmannens godkännande - Lärarlyftet VT24 Pdf, 147.3 kB, öppnas i nytt fönster.
Huvudmannens godkännande - Waldorf Lärarlyftet VT24 Pdf, 143.2 kB, öppnas i nytt fönster.
Student projects
Jönköping - den moderna studentstaden
Jönköping är den moderna studentstaden med ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor med 12 000 studenter tillsammans med Högskolebiblioteket, träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Med en stark internationell prägel och samverkan med arbetslivet redan under studietiden ger vi dig rätta förutsättningar för din framtid.

Kontakta oss
Kontaktpersoner
- Uppdragssamordnare
- Högskolan för lärande och kommunikation
- katarina.sebenius@ju.se
- +46 36-10 1424