Affärsutveckling på banken var ett självklart val för Jacob

Jacob jobbade på Swedbank Collateral Management när han bestämde sig för att ta tjänstledigt och studera. Våren 2014 tog han sin examen inom nationalekonomi och är nu tillbaka på Swedbank, men i en ny tjänst på avdelningen Business Development – affärsutveckling inom Collateral, Clearing och Risk.

Jacob, före detta student, på sin arbetsplats

– Mitt jobb handlar om att stötta med specialistkompetens inom området Collateral, Clearing och risk. Det innebär allt från att se till så att Swedbank efterlever regelverk på området, som t ex ”European Market Infrastructure Regulation (EMIR)” till att utveckla och effektivisera interna processer. I rollen som business developer bidrar jag med mina fyra års expertis inom Collateral, Clearing och Risk. Jag arbetar mycket i projekt och där får man möjligheten att samverka med olika typer av personer vilket är väldigt givande. Att både driva projekt och vara involverad är mycket inspirerande och utmanande, berättar han.

Jacob tycker att hans studier gav honom en bra, trygg och stabil grund att stå på i arbetslivet.

– Den största anledningen till att jag valde JIBS var för att jag ville bli mer bekväm med engelskan samtidigt som jag var väldigt inspirerad att plugga ekonomi efter min tid på Swedbank. Att få möjligheten att studera tillsammans med människor från olika delar av världen var guld värt. Som alla vet blir världen mer global för varje dag, så om man vill kombinera sina studier med att utveckla sin förmåga att föra sig i en internationell miljö så är JIBS ett perfekt val.

För att bli framgångsrik i sitt yrke menar Jacob att det är viktigt att vara ambitiös, noggrann och positiv.

– Ja, de ingredienserna är avgörande för framgång. Men samtidigt gäller det att vara ödmjuk och ha fötterna på jorden. Att nätverka som student men även senare i yrkeslivet är något som kan underlätta i karriären.

Sidan uppdaterad