Nivå: Grundnivå
Ansökningstid: Ansökningstiden har gått ut
Programstart: Hösten 2024
Ort: Linköping
Examen: Biomedicinsk analytikerexamen
Filosofie kandidatexamen med huvudområdet biomedicinsk laboratorievetenskap
Omfattning: 180 hp

Från höstterminen 2024 kan du förutom Jönköping nu också välja att studera till Biomedicinsk analytiker, inriktning klinisk fysiologi i Linköping

Utbildningen är uppbyggd som distansutbildning där antal träffar på campus varierar beroende på vald studieort. Mer information under fliken Studieort.

Som biomedicinsk analytiker med inriktning mot klinisk fysiologi arbetar du med att ta fram den bakomliggande diagnostiken för att kunna bedöma om där finns en viss sjukdom, hur utbredd den är och om behandlingar ger resultat.

Under utbildning får du:

  • Kombinera fysiologi, teknik och patientkontakt
  • Specialisera dig inom klinisk fysiologi redan från första kursen
  • Träna praktiskt på olika undersökningsmetoder
  • Stora möjligheter till jobb direkt efter examen

Lär dig bedöma och analysera hur kroppen fungerar med hjälp av olika undersökningar som EKG eller ultraljud av hjärta och kärl. Inom neurofysiologin lär du dig mäta hjärnans elektriska aktivitet och gör undersökningar av nerv- och muskelfunktion. En annan del i utbildningen är Nuklearmedicin som är inriktad på diagnostisk och terapeutisk användning av radionuklider.

Du lär dig samarbeta med patienten och kan sedan identifierar till exempel hjärtinfarkt, astma, epilepsi eller åderförkalkning.

Programansvariga berättar mer om programmet i vårt digitala öppet hus. Se det på vår Youtube kanal. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Se videon med Johanna som studerar till biomedicinsk analytiker på distans nedan.

Programmet ges vid Hälsohögskolan
Omfattning: 180 hp
Nivå: Grundnivå
Språk: Svenska
Studietakt: Helfart
Ort: Linköping
Studieform: Distans
Programstart: Hösten 2024
Urval: 65 procent av platserna avsätts för sökande i betygsgruppen och 35 procent i högskoleprovsgruppen. För att få konkurrera om platserna i högskoleprovsgruppen krävs minst 0,8 poäng.
Behörighet: Grundläggande behörighet + Biologi 1, Fysik 1a eller 1b1+1b2, Kemi 1 och Matematik 3b eller 3c eller motsvarande kunskaper.
Anmälningskod: HJ-52537
Examen: Biomedicinsk analytikerexamen
Filosofie kandidatexamen med huvudområdet biomedicinsk laboratorievetenskap

This is overview

 

 

Fler utbildningar och intervjuer från Jönköping University

Jönköping - den moderna studentstaden

Jönköping är den moderna studentstaden med ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor med 12 000 studenter tillsammans med Högskolebiblioteket, träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Med en stark internationell prägel och samverkan med arbetslivet redan under studietiden ger vi dig rätta förutsättningar för din framtid.

Läs mer om studentlivet i Jönköping.


Kontakta oss

Genom att skicka in formuläret godkänner du att ta emot kommunikation från Jönköping University om våra utbildningsprogram via epost och/eller sms. Du kan avregistrera dig när som helst. 
Kryssa i rutan för att godkänna vår integritetspolicy. Vi respekterar och skyddar dina personuppgifter.