Nivå: YH-Utbildning
Ansökningstid: 2022-03-15 - 2022-04-15
Programstart: Höst 2022
Ort: Nässjö
Examen: Yrkeshögskoleexamen inriktning Produktionsledning industriell träbyggnation, 200 yhp

Vår distansutbildning på 1 år är perfekt för dig som i dag arbetar i ett företag som producerar och framställer byggnader; trähusföretag, företag som producerar byggkomponenter och byggföretag eller för dig som vill komma in i branschen. Utbildningen ger dig mycket goda förutsättningar för en ledande roll inom processen för träbyggnation.


Utbildningen kommer ge dig kunskaper och färdigheter inom områden som: teknikutveckling, byggkonstruktion och byggprocess, relevant lagstiftning, kvalitets- och verksamhetsutveckling, hållbarhet samt ledarskap och kommunikation. Utbildningen förbereder dig för en yrkesroll som arbetsledare montagearbetsplats, arbetsledare produktionsenhet, montageledare bygg, montageplatschef eller produktionsledare industriell träbyggnation


Utbildningen är på distans med 6 fysiska träffar. Träcentrum i Nässjö är ansvarig för genomförandet av utbildningen som ges tillsammans med Tekniska högskolan i Jönköping som ansvarig utbildningsanordnare.


När du söker till den här utbildningen, så tar vi inte bara hänsyn till dina formella meriter som examen och betyg. Din erfarenhet och personliga drivkraft har stor betydelse och därför har vi möjlighet att bevilja en studieplats även till dig som inte har formell behörighet. Vi gör då en individuell bedömning av dina yrkeserfarenheter och din förmåga att genomföra utbildningen. Mer om hur det fungerar kan du läsa på sidan för Antagning.


Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.


Om du vill läsa mer om utbildningen är du välkommen att titta in på Träcentrums hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där kan du också via film möta utbildningsledare Erik.


Viktiga kurser i utbildningen är de kurser som är direkt kopplade till och genomförs på ett för utbildningen relevant företag, och de är LIA, Lärande i arbete och examensarbetet. Företag som Hjältevadshus, Eksjöhus, OBOS, Derome, Frid & Hells bygg ab och Flexator kommer att ingå i den ledningsgrupp som kommer att styra utbildningen.

Utbildningen ger dig kompetens att arbeta som arbetsledare på montagearbetsplats eller en produktionsenhet, montageledare, montageplatschef eller produktionsledare.

Du kommer kunna arbeta med all typ av ledning och styrning inom industriell träbyggnation, och leda olika typer av arbetsgrupper.

Programmet ges vid Tekniska Högskolan
Omfattning: 200 yhp
Nivå: YH-Utbildning
Studietakt: Helfart
Ort: Nässjö
Studieform: Distans
Programstart: Hösten 2022
Behörighet: Grundläggande behörighet eller motsvarande kunskaper.
Anmälningskod: HJ-YTN62
Examen: Yrkeshögskoleexamen inriktning Produktionsledning industriell träbyggnation
  • Industriell byggnation, 25 Yhp
  • Byggteknik och byggproduktion, 25 Yhp
  • Entreprenad och arbetsledning, 25 Yhp
  • LIA 1 – Produktionsledning Industriell Träbyggnation, 25 Yhp


  • Industriella byggsystem, 25 Yhp
  • Kvalitet, miljö och säkerhet, 25 Yhp

  • LIA 2 – Produktionsledning Industriell Träbyggnation, 25 Yhp
  • Examensarbete - Produktionsledning Industriell Träbyggnation, 25 Yhp
  •  

Kontakta oss