Nivå: Avancerad nivå
Ansökningstid: 2025-03-17 – 2025-04-15
Programstart: Hösten 2025
Ort: Jönköping
Examen: Teknologie Masterexamen med huvudområdet Produktionssystem inriktning Supply Chain Operations Management
Omfattning: 120 hp

Översikt

Genom områdena flödesekonomi, verksamhetsstyrning, industriteknik och arbetsorganisation ger programmet dig kompetenserna som krävs för att arbeta med hanteringen av distributionskedjor.

Med ett tvärvetenskapligt förhållningssätt erbjuder utbildningen unika möjligheter. Här erhåller du den kunskap och de färdigheter som är lämpliga vid hantering av integrerade system för att styra, designa och utveckla hållbara verksamheter med nätverksbaserade leveranser av produkter och tjänster. Kurserna lägger även stor vikt vid aspekterna hållbarhet och digitalisering som sätts i relation till hantering av distributionskedjor.

 

Under utbildningen får du stor erfarenhet av att lösa verkliga problem hämtade från branschen, samtidigt som du inom olika beslutsfattande konstellationer övar upp din kommunikation och dina presentationsfärdigheter.

Programmet ges vid Tekniska högskolan
Omfattning: 120 hp
Nivå: Avancerad nivå
Språk: Engelska
Studietakt: Helfart
Ort: Jönköping
Studieform: Normal
Programstart: Hösten 2025
Urval: Avancerad nivå. Urvalet bygger på tidigare studiemeriter vid sista anmälningdag. Rangordning sker i fallande skala.
Behörighet: Ingenjörs- eller teknologie kandidatexamen om minst 180 hp eller motsvarande utländsk utbildning. Dessutom krävs 15 hp i matematik samt kunskaper i Engelska 6 eller motsvarande.
Anmälningskod: HJ-MS210
Examen: Teknologie Masterexamen med huvudområdet Produktionssystem inriktning Supply Chain Operations Management

Efter examen kommer du att vara en skicklig ingenjör med omfattande kunskap om distributionskedjor och hanteringen av framtida marknader. Du kommer ha förmågan att verka inom ett hållbart, komplext, digitaliserat och globalt system som verksamhetsansvarig, industriingenjör eller som ansvarig för en distributionskedja. Utöver det kommer utexaminerade att vara rustade med akademiska kunskaper om forskning, att leda projekt och att samarbeta på ett effektivt sätt i en tvärvetenskaplig miljö. Med dessa egenskaper kommer utexaminerade att vara lämpliga för anställningar på forskningsinstitut, universitet och inom forsknings- och utvecklingsavdelningar.

En stor del av utbildningen handlar om att genomföra projekt där verkliga problem från olika organisationer ska lösas. Flera av kurserna innefattar även studiebesök och gästföreläsare från industrin för att minska avståndet mellan utbildningen och praktiken.

 

Den tredje terminen har du möjlighet att rikta in dig på ett valfritt forskningsområde där du kombinerar en näringslivsförlagd praktik med att delta i ett forskningsprojekt.

Andra året av utbildningen erbjuder en unik möjlighet för studenter att själva skräddarsy sin kompetensprofil genom att läsa valfria kurser på våra internationella campus och partneruniversitet. JU och Tekniska Högskolan samarbetar med flera partneruniversitet och kan erbjuda utbildning på ett stort antal internationella campus.

Fler utbildningar och intervjuer från Jönköping University

Jönköping - den moderna studentstaden

Jönköping är den moderna studentstaden med ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor med 12 000 studenter tillsammans med Högskolebiblioteket, träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Med en stark internationell prägel och samverkan med arbetslivet redan under studietiden ger vi dig rätta förutsättningar för din framtid.

Läs mer om studentlivet i Jönköping.


Kontakta oss

Genom att skicka in formuläret godkänner du att ta emot kommunikation från Jönköping University om våra utbildningsprogram via epost och/eller sms. Du kan avregistrera dig när som helst. 
Kryssa i rutan för att godkänna vår integritetspolicy. Vi respekterar och skyddar dina personuppgifter.