Jordbruksverket

Jordbruksverket är Sveriges förvaltningsmyndighet inom jordbruk, fiske och landsbygd. Vi arbetar för att Sverige ska producera mat på ett hållbart och lönsamt sätt. Vi bidrar också till en god djurvälfärd i hela Sverige och en levande landsbygd.

Jordbruksverkets utvecklings- och digitaliseringsavdelning (UDavdelningen) har i uppdrag att identifiera vilka ITlösningar våra kunder behöver, för att sedan utveckla och leverera dessa lösningar. Målet är alltid att skapa värde för användaren. Vi arbetar i teknikens framkant och är därför en spännande arbetsgivare för dig som vill arbeta med IT. Hos oss får du ett stimulerande jobb som låter dig utvecklas i din yrkesroll varje dag.

Om vårt traineeprogram: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Traineeprogrammet är för dig som har en högskoleutbildning inom IT motsvarande minst två års heltidsstudier.

Du får en introduktion till arbetet med utveckling och digitalisering på Jordbruksverket. Programmet blandar praktik med arbetsnära teori, och fokus ligger på Java och JavaScript.

Vi erbjuder dig:

  • Teambaseratarbetssätt: Agil systemutveckling, teamarbete med goda möjligheter att påverka.
  • Godautvecklingsmöjligheter: modernteknik, dedikerad kompetensutvecklingstid, experimentdagar och goda möjligheter att utvecklas och att göra karriär.
  • Socialaaktiviteter: Aktiv personalförening och trivselkommitté som regelbundet anordnar populära aktiviteter såsom pubkvällar, AW och prova-på-aktiviteter.
  • Braarbetsmiljö: Sedan mars 2021finns vi i helt nybyggda lokaler vid Munksjöns södra strand
  • Bravillkor:lön och tillgång till alla våra förmåner redan från första dagen.

Vid fortsatt anställning efter traineeprogrammet erbjuds du en tillsvidareanställning som systemutvecklare i något av våra utvecklingsteam med högre lön och möjlighet till en bra löneutveckling och en brant utvecklingskurva.

Några röster om traineeprogrammet:

Erik, systemutvecklare och tidigare trainee: Jordbruksverkets traineeprogram kändes klockrent för mig. De har lagt tid och fokus på oss traineer, vi har varit prioriterade och alltid fått hjälp när vi har haft frågor.

Malin, tidigare trainee och uppdragsledare för traineeprogrammet:
Jag trivs jättebra här på grund av en stark teamkänsla, ett gott samarbete och väldigt mycket arbetsglädje tillsammans med kollegorna.

Carl-Olof, systemutvecklare och tidigare trainee:
På Jordbruksverket hjälps vi åt tillsammans för att lösa problemen. En vanlig arbetsdag består av problemlösning där samarbete och kommunikation ger de bästa resultaten.

Se en video om vårt traineeprogram. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2021-11-11