På Jönköping University finns det studenter och anställda som är oroliga och i vissa fall personligen drabbade av kriget och påverkade av det mänskliga lidandet i Ukraina. Här kan du hitta information om hur JU kan stödja dig som student eller anställd under denna tid. Informationen uppdateras löpande.

Studenthälsan

Alla studenter, oavsett nationalitet, som är eller kan bli påverkade av händelserna i Ukraina kan få stöd från vårt team på Studenthälsan. Studenthälsan erbjuder stöd i form av individuell rådgivning och behandling. All kontakt är kostnadsfri och mer information finns här:
https://ju.se/student/service/studenthalsan/kontakta-oss.html

Chaplaincy

Chaplaincy erbjuder stöd och ger tröst till alla studenter oavsett tro eller övertygelse.
Kontakt till Chaplaincy finns här: https://ju.se/student/service/chaplaincy.html

Internationalla kontoret

Internationella studenter är välkomna att kontakta internationella kontoret om du har några praktiska frågor eller är i behov av allmän information om den pågående situationen i Ukraina.

Du kan kontakt internationella kontoret antingen genom att göra ett ärende (välj Inkommande Byte) eller så kan du vara med på våra drop-in-sessioner för ett individuellt möte.

Studievägledning

Har du frågor eller behöver råd om dina studier på JU är du välkommen att kontakta våra studievägledare https://ju.se/student/service/studievagledning.html

Studieekonomi

Om du har problem med att betala för dig själv eller dina studieavgifter, på grund av situationen i Ukraina, kan du kontakta tuition@ju.se för mer information.

Krisinformation från svenska myndigheter

För att förlja med i utvecklingen i Sverige och i omvärlden kan du hitta den senaste informationen från svenska myndigheter på krisinformation.se.

Företagshälsovård

Anställda som berörs av händelserna och som är i behov av rådgivningsstöd kan få hjälp av företagshälsovården. Inledande kontakt i detta fall bör först tas med din närmaste chef.

Chaplaincy

Chaplaincy erbjuder stöd och ger tröst till alla studenter och personal oavsett tro eller övertygelse.
Kontakt till Chaplaincy finns här: https://ju.se/student/service/chaplaincy.html

Information och uppdateringar

Uppdateringar eller ny information från högskolan kommuniceras via intranätets nyhetsflöde.

IT-säkerhet

Hårda internationella sanktioner mot Ryssland ökar risken för cyberattacker.
Mer information om vad hoten är och hur du skyddar dig hittar du här: https://intranet.hj.se/it-helpdesk/it-sakerhet.html

Krisinformation från svenska myndigheter

För att följa med i utvecklingen i Sverige och i omvärlden kan du hitta den senaste informationen från svenska myndigheter på krisinformation.se.