Annie Lööf blir en del av JU:s styrelse inför 30-årsjubileet

“Hållbarhet, internationalisering och entreprenörskap är kärnvärden för högskolan som gör att lärosätet både är djupt rotat hemma i näringslivet och har internationell vetenskaplig spets.”

Jag är imponerad av den resa högskolan gjort de sista tjugo åren, det moderna ledarskapet, de många studenterna och partnerskapen med företag och kommuner som gör stiftelsehögskolan både unik och framgångsrik. Så det är roligt att komma in i styrelsen samma år som JU firar 30 år som stiftelsehögskola, säger Annie Lööf.

Tidigare ledamot i stiftelsestyrelsen

Jag ser fram emot att få komma tillbaka till högskolan och tillsammans med övriga styrelsen arbeta för att fortsätta utveckla Jönköping University, som erkänt internationellt lärosäte med både utbildning och forskning i framkant, fortsätter Annie.

Gedigen erfarenhet

 

I över sexton år representerade Annie Lööf Jönköpings län i riksdagen och som näringsminister ansvarade hon för frågor som näringspolitik, entreprenörskap, innovation, regional tillväxt, industripolitik och finansiering, vilket kommer bli en stor tillgång i styrelsearbetet. Annie har tidigare varit styrelseledamot i stiftelsestyrelsen 2010–2011, men behövde avsluta uppdraget när hon blev näringsminister.

Annie Lööf har varit partiledare och styrelseordförande för Centerpartiet 2011–2023, Sveriges näringsminister och departementschef 2011–2014 samt riksdagsledamot för Jönköpings län 2006–2023. Idag är hon verksam som egenföretagare där hon främst arbetar med rådgivning och föreläsningar samt har uppdrag i styrelserna för GreenIron AB, byWit AB och Astrid Lindgrens Vimmerby AB. Annie har en jur.kand.-examen från Lunds universitet med specialiserad inriktning på straff- och processrätt.

2024-05-02