Jönköping University kan förändra ditt liv

Min tid på högskolan har varit ett lärorikt äventyr och en boost för min karriär.

Johnny Nguyen tog studenten 2021 och valde att börja sin karriärsresa på Jönköping University (JU) direkt efter gymnasiet där han bestämde att studera till en kandidatexamen inom Media-och kommunikationsvetenskap på Högskolan för lärande och kommunikation (HLK). Nu läser han sin sista termin på HLK och gör sig redo för nästa kapitel i karriären.

Varför valde du att studera i Jönköping, trots att du kommer från Stockholm?

I början var min strävan att studera på design i Stockholm, men hade funderingar på möjligheter att studera i andra städer där jag kunde utvecklas och ta på mig mer ansvar. Jag kände en stark vilja att utmana mig själv genom att ta nästa steg och leva i en ny stad. Jag ville lämna Stockholms kultur och den hårda arbetskonkurrensen i storstaden bakom mig.

Under min sista tid på gymnasiet, när det var dags att söka utbildning, började jag få massa annonser från JU på sociala medier. Det kändes som att de ville ge mig en fantastisk möjlighet att förändra mitt liv och förverkliga mina drömmar. Jag drogs särskilt JU:s slogan This is JU, We create your curiosity. Dessutom lockade tanken på att Jönköping var nära till andra storstäder - Jönköping kan nästan ses som en mittpunkt för dem alla.

Hur har du förändrats sedan du började studera?

Min personlighet har förändrats jättemycket. Jag har blivit modigare och vågat öppna upp mer för nya saker. Jag förstår mig själv ännu mer och har byggt upp mitt självförtroende, vilket har gjort att jag kunnat ta mig an flera utmaningar.

Kan du nämna några minnen som är särskilt speciella för dig?

Ett av de mest minnesvärda ögonblicken på högskolan var mitt andra år, speciellt termin 3. Jag började terminen som volontärfotograf under insparken samt fick chansen att jobba bakom kulisserna under Kick Off Festivalen. När skolan sen började, kunde jag fördjupa mig mer i den inriktning jag valt. Att få göra det jag brann för var otroligt roligt och lärorikt.

Vad tycker du är det mest unika på JU jämfört med andra lärarsäten?

När jag började på Jönköping University märkte jag snabbt den starka gemenskapen bland studenter. Skolan erbjöd massor av aktiviteter, från sport till mode, som gjorde det lätt att träffa nya vänner. Jag blev direkt intresserad av att engagera mig mer och gick med i högskolans reklambyrå. Det blev en viktig del av min tid där, där jag kunde utveckla mina färdigheter och arbeta med spännande projekt. Insparken var också en höjdpunkt och ett bra tillfälle att lära känna staden och nya vänner, vilket gjorde att jag och mina klasskamrater blev riktigt nära varandra. Jag brukar säga att det bästa med att studera på JU är den starka gemenskapen och de många aktiviteterna som skapar en unik studieupplevelse. Trots att Jönköping inte är lika stort som Stockholm eller Göteborg, kan verkligen alla hitta sin plats här och skapa minnen för livet!

2024-05-02