Spåret mot en internationell karriär börjar på JU

Jag ser framför mig att skolans internationella rykten har stärkts ännu mer och att det kommer vara nordens ledande lärofäste för studenter som vill expandera sin värld i en sann internationell miljö.

Emil Jungåker, som studerade Medie- och kommunikationsvetenskap från 2003 till 2006 och också tjänstgjorde som studentordförande, inledde sin karriär i Jönköping innan han fortsatte på en internationell bana. Idag leder Emil LinkedIns globala säljteam. Med förmånen att leda ett enastående team av försäljningsexperter, vägleder de mest komplexa kunder för att dra nytta av världens största professionella nätverk. Med över 15 års erfarenhet av ledarskap och både nationell och internationell försäljning, brinner Emil för deras uppdrag: att stärka individer och organisationer för att uppnå sin fulla potential och skapa ekonomisk möjlighet för den globala arbetskraften.

Emils expertis omfattar ledarskap, försäljningsstrategier, effektiv kommunikation och berättarkonst. Utöver hans professionella strävanden drivs han av sina passioner som engagerad idrottsentusiast, entreprenör och investerare. Att dela med sig av sina insikter och erfarenheter till olika publikgrupper ger honom stor glädje, och han är alltid ivrig att skapa kontakter och samarbeta med likasinnade personer som delar hans entusiasm och vision för framtiden.

Hur förberedde din utbildning vid Jönköping University dig för din karriär i ledarskap och försäljning?

Min tid på JU var avgörande för fortsättningen på min karriär. Jag lärde mig oändligt mycket om kommunikation och ledarskap vilket väckte passionen for just det inom mig. Möjligheten att få dela campus med en så multikulturell studentgrupp var otroligt inspirerande.

Kan du dela med dig av en minnesvärd erfarenhet från din tid på JU som har haft en varaktig inverkan på din professionella resa?

Jag minns väl ett grupparbete vi gjorde där vi tävlade mot varandra i grupper om att bygga och presentera en marknadsplan. Allt leddes briljant av vår lärare Ulf Linnman som hade en enastående förmåga att inspirera. Jag minns hur jag älskade utmaningen och hur den tände en låga inom mig. Från den dagen har jag varit nästan besatt av att bygga vinnande team som har roligt tillsammans. Det är ett minne av många som påverkat mig positivt.

Hur har din internationella bakgrund påverkat din karriär?

Jag tror det har inneburit att jag alltid tagit med mig det globala perspektivet i det jag gör. Det finns så otroligt mycket att lära av så många runt om i världen. Dessutom tror jag starkt på att hela tiden försöka expandera sin värld. Oavsett om det handlar om att träffa nya människor, se nya platser eller våga testa nya saker. Ju mer din värld växer desto mer växer du.

Som entreprenör och investerare, hur identifierar och utnyttjar du nya möjligheter på den ständigt föränderliga globala marknaden?

För mig handlar allting om människor. Idéer, företag, branscher, allt har en människa i grunden. Jag har förmånen att möta mycket människor runt om i världen och med dem dyker spännande möjligheter upp. När det kommer till att värdera möjligheter försöka jag att ta reda på så mycket jag bara kan genom människor som vet mer än mig för att sedan bestämma mig för om jag tror att jag kommer kunna bidra till framgång för det aktuella bolaget.

Vilka råd skulle du ge till nuvarande studenter och alumner som är intresserade av att följa en karriär inom ledarskap, försäljning eller entreprenörskap?

Utnyttja dina år på skolan till att bygga ett så stort nätverk som möjligt. Expandera din värld genom att lära dig nya saker, träffa nya människor, upptäck nya kulturer, res till nya platser. Glöm inte, du växer tillsammans med din värld.

Vad betyder Jönköping University för dig personligen och professionellt?

JU ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Jag inser vilken otroligt stor inverkan min tid hade på mitt liv både privat och professionellt. Jag är tyvärr inte på besök så ofta som jag skulle vilja men när jag väl är där så känns det som hemma. JU blev starten på tankegångar om en internationell karriär. Jag träffade så många fantastiska människor från olika platser och jag insåg hur liten min värld varit upp till den tiden i mitt liv. Att jag träffade min fru tillika mamman till mina två barn tack vare JU innebär såklart att skolan har en alldeles speciell plats i mitt hjärta.

Vilka råd skulle du ge till dagens studenter vid JU som siktar på en global karriär?

Expandera din värld en möjlighet i taget. Världen och dess möjligheter kommer inte till dig, du måste ut i den och ta varje chans du får. Våga!

Var ser du Jönköping University om 30 år?

Jag ser framför mig att skolans internationella rykten har stärkts ännu mer och att det kommer vara nordens ledande lärofäste för studenter som vill expandera sin värld i en sann internationell miljö.

2024-05-02