Alla vägar leder till Jönköping University

Att studera vid Jönköping University är som att öppna en dörr till en värld av möjligheter.

Klaudia Kluch, 23-årig student inom New Media Design, är från Polen och flyttade till Sverige för tre år sedan. Hon började som internationell utbytesstudent vid Karlstads universitet. Klaudia insåg snabbt att Sverige var hennes nya hem och bestämde sig för att stanna här, denna gång som en vanlig programstudent. Det är så Klaudia startade sin andra kandidatexamen inom New Media Design på Jönköping University. För henne var detta som att drömmen gick i uppfyllelse eftersom hon under sina första studier upptäckte sin passion för webbutveckling och grafisk design och insåg att NMD kombinerar alla dessa element.

Varför valde du att studera i Jönköping?

Jag föll för Jönköping tack vare dess härliga internationella atmosfär och unika koppling till akademiskt lärande, samt den trygga livsstilen. Jag ville verkligen hitta ett universitet som erbjöd massa möjligheter, men samtidigt långt ifrån allt storstadslivets brus. Jönköping verkade erbjuda den perfekta balansen. Speciellt JU utmärkte sig med sin härliga internationella atmosfär och spännande kopplingar till Science Park och industrin, vilket inte är så vanligt i andra svenska städer. Dessutom var det relativt enkelt att hitta extrajobb här, vilket var viktigt för mig ur ekonomisk synvinkel. Till detta lockade även den fantastiska naturen, den höga levnadsstandarden till överkomligt pris och möjligheten till garanterat boende för internationella studenter.

Vad tycker du är det bästa med att studera vid Jönköping University?

Ärligt talat, det är så svårt att välja! Jönköping University har verkligen överträffat mina förväntningar. Studierna var så praktiska och slog en perfekt balans mellan teori och praktik! Dessutom fick jag arbeta med verkliga projekt tillsammans med experter inom området. Vissa kurser hölls även av toppdesignföretag från regionen eller Science Park, vilket gav oss ovärderliga insikter i branschen och förberedde mig för en nationell eller internationell karriär. Och gissa vad? Universitetets flexibilitet, med utbytesmöjligheter och praktik, har låtit mig följa mina intressen och specialisera mig. Även om jag inte valde att åka på utbyte erbjöd universitetet massor av fantastiska kurser, så jag är jättepeppad på nästa termin för att fördjupa mig i ämnen jag verkligen brinner för. Åh, och glöm inte studentlivet – det var mycket roligare och mer välkomnande än jag förväntade mig!

Vad tycker du är det mest unika med JU jämfört med andra högskolor?

Det som sätter Jönköping University på kartan är dess framstående program inom webbutveckling och grafisk design. Det är inte bara ett av de bästa i Sverige, utan rankas också högt internationellt inom Europa, vilket gör det till en riktig pärla i utbildningsvärlden.

Det är verkligen fantastiskt att i Jönköping ha chansen att påverka och förbättra studentlivet och utbildningen! Våra åsikter tas alltid på stort allvar och uppskattas, vilket verkligen bidrar till att höja standarden på utbildningen för varje år som går och håller universitetet i ständig utveckling. Dessutom, jämfört med de större universiteten i de största städerna runt om i Sverige, finns det egentligen inte så mycket skillnad i möjligheterna under och efter examen. Så om någon som jag inte vill missa på möjligheterna och värdesätter en internationell atmosfär, men föredrar mindre städer nära naturen, är Jönköping definitivt det första som kommer att tänkas på.

2024-06-18