Studentlivet

Som student styr du över din vardag. Om du drömmer om att bo utomlands, elitsatsa på din idrott, engagera dig i en studentförening eller starta företag är studenttiden ett bra tillfälle att sätta planen i verket. Du bestämmer hur ditt studentliv ska se ut.

Studentkåren

På Jönköping University finns kårobligatoriet kvar. Det betyder att du måste vara medlem i studentkåren – och tack vare det får du tillgång till allt som studentkåren ordnar.

Det finns också många studentföreningar med olika inriktningar på skolan. Musik, teater, mänskliga rättigheter, e-sport, idrott eller utrikespolitik är bara några exempel. Via kåren och studentföreningar hittar du likasinnade.

Du kan läsa mer på Studentkårens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kick Off

Vi ser det som vår uppgift att introducera dig som ny student till JU och till Jönköping. Vi vill helt enkelt hälsa dig välkommen hit, det gör vi genom att bjuda in till en rad olika aktiviteter. Insparken, som arrangeras av Jönköpings studentkår, är frivillig och bjuder på ett fullt schema. För den som vill vara med är det en riktigt bra start på studenttiden.

Tillsammans med JU arrangeras i samband med Insparken också en festival varje år. Festivalen är bara för (glada) studenter och hålls inne på campus. Och här snålas det inte! Artister som Daniel Adams-Ray, Icona Pop, Miriam Bryant, Movits!, Tove Styrke och Rebecca & Fiona har stått på scen och förgyllt JU:s egen Kick Off Festival.

Filmer från Kick Off Festival 2018

Kick Off Festival 2018

Kick Off After Movie

Producerad av JSU Studio.

Sidan uppdaterad 2019-02-06

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information