Jönköping University har något som många andra lärosäten inte har. Ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor tillsammans med Högskolebiblioteket, en träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Här möter du dessutom studenter från världens olika hörn.

Här finns allt - du behöver inte ens lämna campus

Starta dagen med en take away-kaffe, gå på föreläsning, plugga i biblioteket, fika med kompisar, värm din matlåda i lunchrummet, sätt dig för att fokusera i ett grupprum eller datasal, gå på After-School i något av studentcaféerna och avsluta dagen med ett besök i gymmet - allt utan att lämna campus.

Studenter som sitter vid cafébord i studenternas café

Studenternas Hus

Studentkårens högkvarter hittar du mitt på Campus. Här finns Café Rio med campusområdets billigaste kaffe. Förutom kaféverksamheten anordnas varje vecka en rad aktiviteter i Rio - ena dagen är det Language Café och nästa After School eller Culture Day. Här finns även studentservice som du kan vända dig till för frågor som rör kåravgiften, medlemskapet eller resorna som Studentkåren anordnar.

Studenter som sitter och studerar vid sina datorer i ett cafë

Caféer och restauranger

Sugen på något gott eller behöver du ladda på med ny energi? På campus behöver du inte gå hungrig, här finns flera restauranger och caféer att välja på. Här kan du köpa allt från kaffe, kakor, snacks, mackor, wraps, sallader, kebab, svensk husmanskost till libanesisk mat.
  • Café Rio - studentkårens eget café (eller Rio, som studenterna kallar det)
  • Café Dallucci - hittar du i bibliotekets entré
  • Jubel – studentpuben som drivs av studenter
  • Arken – hittar du inne på Högskolan för lärande och kommunikation
  • Café Taste of Beirut – ligger inne på Jönköping International Business School
Personer som går igenom biblioteket

Högskolebiblioteket

Den gamla gjuterihallen från förra seklets början har förvandlats till ett modernt högskolebibliotek och här lånas tusentals böcker och artiklar ut varje termin. Här garanteras en stimulerande studiemiljö och du kan få stöttning vid sökandet av vetenskaplig information. I biblioteket finns gott om plats för möten och studier i grupprum, vid enskilda läsplatser och i läsesal. Grupprummen är öppna dygnet runt.

Service Center

I Jönköping Universitys orakel, Service Center, finns det svar på alla dina frågor – vare sig det rör sig om JU-kortet, parkeringstillstånd, boende- eller allmänna studierelaterade frågor har du kommit rätt. Under taket samsas även Bostadskontoret, Internationella kontoret och JU-shopen för den som vill köpa JU:s populära hoodie eller annat profilmaterial.

Studentstöd och Service

Hos oss är det lätt att få det stöd eller hjälp du behöver för att klara studierna. Våra studievägledare och studenthälsan finns på plats för dig. Vi erbjuder även Studieverkstad och Mattestuga för dig som behöver extra stöttning i pluggandet. Har du en funktionsnedsättning ska du ha samma möjligheter att bedriva högskolestudier som andra studenter. Därför finns även möjlighet till så kallat särskilt pedagogiskt stöd. Vi finns här för dig.

Campus Arena

Högskolans egen friskvårdsanläggning Campus Arena ligger placerad med utsikt över Munksjön. Den stora sporthallen används på dagarna till idrottsundervisning, större föreläsningar och evenemang. På kvällarna anordnar Studentkårens idrottsförening JUSA (Jönköping University Sport Association) sportaktiviteter för alla intresserade studenter. I Campus Arena finns även gymmet Nordic Wellness som är ett perfekt avbrott för att rensa hjärnan från dina studier.

Jönköping International Business School

Här kan du höra ett sorl av svenska och internationella studenter som pratar och skrattar i korridorerna, i grupprummen eller på väg mot en av föreläsningssalarna. Företag och organisationer är alltid närvarande och studenterna får ofta lösa riktiga affärsproblem – det är därför inte så konstigt att 1 av 3 JIBS studenter har jobb innan de har tagit examen.


Högskolan för lärande och kommunikation

När man kliver in i entréhallen slås man ofta av den höga takhöjden och våningarna som är som däck på en stor båt. Här pluggar bland annat kommunikations- och lärarstudenterna. Du hittar också JU-aulan som är Jönköping Universitys största föreläsningssal och här finns en radio- och tv-studio som används flitigt av studenterna. Fokus på hållbarhet är centralt och det ger sig bland annat i uttryck i ett stort orangeri som är en perfekt pluggplats inför tentan.


Tekniska Högskolan

I Tekniska Högskolans entré finns förutom ett unikt golv också en stor utställningsyta där man allt som oftast kan se spännande studentprojekt. Det nära samarbetet med näringslivet märks redan i korridorerna – inte minst under Karriärum, då flera hundra företag är på plats för att träffa våra studenter. På Tekniska Högskolan pluggas allt från ljusdesign till industriell ekonomi.


Hälsohögskolan

Snubblar du på tröskeln till Hälsohögskolan gör det inte så mycket. Här finns bland annat sjuksköterskestudenter och ortopedingenjörer som kan ta hand om dig. Dessutom är Hälsohögskolan ett av Sveriges ledande lärosäten inom hälsa, vård och socialt arbete så här är man i trygga händer. Hälsostudenterna har tillgång till den senaste tekniken i nyrenoverade lokaler.

Karta över campus