Programmet ges inte HT 2024.

Innehåll i programmet

Programmet öppnar möjligheten att söka till andra program på Jönköping International Business School och andra högskolor och universitet. Genom ett nära samarbete med Science Park, näringsliv och lokala företag får du en gedigen kunskapsbas och praktisk erfarenhet som är värdefull, både för vidare studier och i yrkeslivet. Under utbildningen får du chansen att starta eget och att utforska entreprenörskapets möjligheter.


Undervisningen består av både föreläsningar, workshops och individuell eller gruppbaserad handledning, men också av design sprints, fight labs, projekt, peer learning och andra kreativa, pedagogiska metoder.


Jönköping University har en genomgående internationell profil. På Entreprenöriellt basår få du möjlighet att utveckla dina engelska språkfärdigheter då två av kurserna ges helt på engelska. Andra kurser har inslag på engelska, och studiemiljön är internationell med studenter från hela världen, vilket ger ett mångkulturellt campus.

Undervisningen sker på campus i Gränna men även på campus i Jönköping. Jönköping University Enterprise erbjuder studenter som studerar det Entreprenöriella basåret boende på Campus Gränna. Du får möjlighet att bo nära Vättern och naturen i en internationell miljö och träffa studenter från andra länder.


Intresserad och vill ansöka om boende på campus i Gränna? När du blir antagen till utbildningen har du möjlighet att anmäla intresse om boende via http://accoservice.ju.se


Kostnad för boende

4500 kr/månad. I hyran ingår det, förutom boendet, tillgång till nybyggt gym, utlåning av cyklar, spelrum (shuffleboard, airhockey, dart etc.), tennis/basketbana etc. Vid önskemål om måltider tillkommer 1 500 kr/månad. Måltider serveras till lunch och middag.

Entreprenöriellt basår är en förberedande utbildning och leder inte till någon examen. Efter godkänd utbildning får du ett kursbevis med betyg i enskilda ämnen. När studierna är avklarade och godkända är du behörig att söka till alla kandidatprogram på JIBS. Du som slutför programmet har möjlighet att få en av två garantiplatser till program på JIBS, beroende på studieprestation.

Termin 1

Pathway Academic English 7,5 fup
Politik, samhälle och hållbar utveckling 7,5 fup

Introduktion i entreprenöriell ekonomi 1 7,5 fup

Introduktion i entreprenöriell ekonomi 2 7,5 fup

 

Termin 2

Entreprenöriellt företagande 15 fup

Introduktion i ledarskap och organisation – Framtidens ledare 7,5 fup

Pathway Mathematics 1 7,5 hp

Fler utbildningar och intervjuer från Jönköping University

Jönköping - den moderna studentstaden

Jönköping är den moderna studentstaden med ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor med 12 000 studenter tillsammans med Högskolebiblioteket, träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Med en stark internationell prägel och samverkan med arbetslivet redan under studietiden ger vi dig rätta förutsättningar för din framtid.

Läs mer om studentlivet i Jönköping.


Kontakta oss

Programansvarig