Entreprenöriellt Basår har verkligen hjälpt mig framåt

En man i hockeyutrustning

Andreas Røykås Marthinsen har spelat hockey på professionell nivå sedan gymnasiet men nu, vid 24-årsålder, ville han tillbaka till skolbänken. Han valde att börja med att gå Entreprenöriellt Basår för att fräscha upp minnet och lära sig mer om ledarskap.

Varför valde du Entreprenöriellt Basår?

Tanken var att få vägledning inför att börja plugga på högskolan, eftersom jag inte riktigt visste vilket program jag ville plugga vidare på. Jag läste om det entreprenöriella basåret och det såg ut att passa mig med spännande kurser om entreprenörskap och ledarskap.

Vad är varit det bästa med programmet?

Först och främst har det hjälpt mig att komma ”tillbaka till skolan”. Jag är 24 år så det var ett tag sedan jag gick gymnasiet. Lärarna har också varit väldigt bra och upplägget har passat mig väl, vad gäller mängden arbete och att det har varit relevanta uppgifter.

Vad har du gjort sedan gymnasiet?

Jag har spelat ishockey på proffsnivå, ett år i Norge och år i Österrike, och nu spelar jag för HC Dalen. Jag spelar fortfarande hockey och upplägget med att plugga och spela hockey vidare har fungerat bra. Jag har haft bra kommunikation med mina lärare.

Hur har det varit att plugga igen?

Det har funkat bra, även om det mesta har varit på distans det här året. Lärarna har lyckats genomföra lektionerna på ett spännande sätt och det har inte varit något problem att sitta hemma. Med tekniken idag har jag ändå kunnat arbeta bra till exempel med gruppuppgifter.

Vad tänker du att du ska plugga sen?

Jag har sökt lite olika ledarskapsutbildningar och program på JU bland annat International Management och Marketing Management, och även HR-programmet. Jag har länge varit intresserad av ledarskap, och nu efter basåret har jag blivit ännu mer intresserad och nu känner jag att det skulle passa mig ännu mer. Basåret har verkligen hjälpt mig komma framåt i tankarna.

Sidan uppdaterad