Nivå: Avancerad nivå
Ansökningstid: 2024-03-15 - 2024-04-15
Programstart: Höst 2024
Ort: Jönköping
Examen: Filosofie masterexamen med huvudområdet företagsekonomi, 120 hp

Översikt

Låt din entreprenöriella resa börja! Programmet Strategic Entrepreneurship erbjuder en spännande väg till en masterexamen i företagsekonomi (120 högskolepoäng). Programmet är utformat för dig som är redo att göra avtryck i världen och är inte bara en utbildning utan en språngbräda för framtidens förändringsledare.

Vad vi erbjuder

  • Praktisk erfarenhet: Omsätt teorin i praktiken. Du kommer starta ett vinstdrivande eller ideellt företag och få tid och stöd för att utveckla det under hela programmet. Dessutom får du praktisk erfarenhet genom företagsprojekt och praktik.
  • Interaktivt och skräddarsytt lärande: Vi använder oss av flera olika lärandemetoder som workshops, grupprojekt och forskning, för att säkerställa en holistisk utbildningsupplevelse. Dessutom får du personlig vägledning genom direkt- och smågruppscoaching.
  • Utbildning av högsta kvalitet: Utveckla din entreprenöriella drivkraft med hjälp av den senaste forskningen. Programmets kurser bygger på JIBS världsberömda entreprenörskapsforskning, vilket förbättrar din förmåga att delta i vetenskapliga undersökningar och livslångt lärande.
  • Kraften att göra skillnad: Förstärk dina möjligheter att påverka. Utbildningsplanen behandlar skapande och tillväxt av olika typer av företag och organisationer med målet att påverka samhället och miljön på ett positivt sätt.
  • Personlig tillväxt: Skapa en entreprenöriell identitet som stämmer överens med dina värderingar och ambitioner. Vi har integrerat löpande reflexivitet i läroplanen för att hjälpa dig att hitta syfte och motivation.
  • Tillgång till Sveriges entreprenöriella ekosystem: Studera i ett av världens främsta start-upländer och få tillgång till det lokala entreprenörsnätverket genom vårt nära samarbete med Science Park Jönköping. Regionen är känd i Sverige för sin "entreprenörsanda" och stora antal små och medelstora företag vilket ger gott om möjligheter till praktik.
  • Internationell miljö: Alla kurser hålls på engelska och programmet är öppet för studenter för hela världen vilket berikar ditt lärande med olika perspektiv.
  • Lär dig av experterna: Utbildare i världsklass och experter från näringslivet ger dig toppmodern vetenskaplig kunskap och praktisk erfarenhet.

Under det andra året har du möjlighet att praktisera eller tillbringa en termin utomlands vid något av JIBS partneruniversitet.

En praktikplats är det perfekta valet om du vill skaffa dig mer branscherfarenhet på ett befintligt företag eller verksamhet. Du kan till och med välja att göra praktiken på ditt eget företag. Det ger dig möjlighet att fokusera din energi på att utveckla det samtidigt som du kan komplettera den erfarenheten med några av JU:s alla valbara kurser.

En utbytestermin är perfekt för dig som vill bocka av ett annat land på din världskarta. Våra partneruniversitet erbjuder samma höga utbildningskvalitet som JIBS och utökar utbudet av ämnen du kan välja att studera rejält. Vill du ta en kurs i dataprogrammering eller interkulturella studier? Oavsett vad du är intresserad av erbjuder förmodligen något av våra partneruniversitet det. Dessutom får du ytterligare kulturella erfarenheter och kan till och med lära dig ett nytt språk.


Programmet öppnar upp för många vägar efter examen, och våra alumner blir ofta företagsgrundare, nyckelmedarbetare i tidiga start-ups, affärsutvecklare, innovationskonsulter eller projektledare.

 

Programmet förbereder dig också för doktorandstudier inom företagande och relaterade ämnesområden.

Programmet ges vid Jönköping International Business School
Omfattning: 120 hp
Nivå: Avancerad nivå
Språk: Undervisningen bedrivs på engelska
Studietakt: Helfart
Ort: Jönköping
Studieform: Campusbaserad
Programstart: Hösten 2024
Urval: Avancerad nivå
Behörighet: The applicant must hold the minimum of a Bachelor’s degree (i.e the equivalent of 180 ECTS credits at an accredited university) with at least 90 credits in one (or a combination) of the following areas: business administration, economics, industrial engineering and management, or equivalent. At least 60 credits must be in business administration. Proof of English proficiency is required.
Anmälningskod: HJ-MS162
Examen: Filosofie masterexamen med huvudområdet företagsekonomi

Fler utbildningar och intervjuer från Jönköping University

Jönköping - den moderna studentstaden

Jönköping är den moderna studentstaden med ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor med 12 000 studenter tillsammans med Högskolebiblioteket, träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Med en stark internationell prägel och samverkan med arbetslivet redan under studietiden ger vi dig rätta förutsättningar för din framtid.

Läs mer om studentlivet i Jönköping.


Kontakta oss

Programansvarig

  • Universitetslektor

  • Jönköping International Business School