Nivå: Grundnivå
Ansökningstid: Ansökan är öppen för sen anmälan
Programstart: Höst 2024
Ort: Värnamo
Examen: Högskoleexamen med inriktning mot 3D-teknik, 120 hp

Översikt

Utbildningen i 3D-teknik har tagits fram i nära samarbete med ledande svenska teknikföretag i Jönköpingsregionen. Den har utformats för att möta företagens framtida kompetensbehov och därför vet vi att det blir lätt att få jobb efter examen. Utbildningen är förlagd till Campus Värnamo, strategiskt beläget mitt i den industritäta Gnosjöregionen.

Läs mer om Campus Värnamo och 3D-teknik här : Utbildning - Värnamo kommun (varnamo.se)


Under utbildningen får du teoretisk kunskap som du får nyttja i utvecklingsprojekt. Projekten är en röd tråd genom utbildningen och ger dig praktisk erfarenhet inför den del av utbildningen som är näringslivsförlagd. Den näringslivsförlagda delen ger ytterligare erfarenhet, goda kontakter och referenser i branschen redan innan examen. Du får även chansen att förbereda dig för en internationell karriär.


Du erbjuds att genomföra ett antal certifieringstester i Solidworks (CAD-mjukvara) som är framtagna av branschen. Certifieringarna är ett internationellt bevis på stort kunnande inom CAD.


Programansvariga berättar mer om programmet i vårt digitala öppet hus.
Se det på vår Youtube kanal.


 

3D-teknik har näringslivsförlagda kurser; två som görs på plats hos företag och ett examensarbete (som många också gör hos företag). Kurserna omfattar totalt 30 hp, 20 veckor. Industrin på orten medverkar i din utbildning med bland annat gästföreläsningar, studiebesök och arbetsmarknadsdagar.

Efter din examen kan du jobba som produktutvecklare eller konstruktör på en utvecklingsavdelning. Du har kompetensen att delta i hela utvecklingsprocessen – från idé till en färdig produkt. Produktframtagning, prototyper, konstruktions-beräkningar, materialval, design, 3D-modellering, simuleringar och CAD-support är framtida arbetsuppgifter. Med en examen i 3D-teknik är det du som är konstruktionsteamets expert på att rita, konstruera och ta fram tillverkningsunderlag i CAD.

Programmet ges vid Tekniska Högskolan
Omfattning: 120 hp
Nivå: Grundnivå
Språk: Undervisningen bedrivs både på svenska och engelska
Studietakt: Helfart
Ort: Värnamo
Studieform: Campusbaserad
Programstart: Hösten 2024
Urval: 65 procent av platserna avsätts för sökande i betygsgruppen och 35 procent i högskoleprovsgruppen.

För att få konkurrera om platserna i högskoleprovsgruppen krävs minst 0,8 poäng.
Behörighet: Grundläggande behörighet samt Matematik 2a eller 2b eller 2c, Engelska A eller motsvarande kunskaper.
Anmälningskod: HJ-52502
Examen: Högskoleexamen med inriktning mot 3D-teknik

Fler utbildningar och intervjuer från Jönköping University

Jönköping - den moderna studentstaden

Jönköping är den moderna studentstaden med ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor med 12 000 studenter tillsammans med Högskolebiblioteket, träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Med en stark internationell prägel och samverkan med arbetslivet redan under studietiden ger vi dig rätta förutsättningar för din framtid.

Läs mer om studentlivet i Jönköping.


Kontakta oss