Nivå: Grund och avancerad
Ansökningstid: Ansökan är öppen för sen anmälan
Programstart: Höst 2024
Ort: Jönköping
Examen: Civilingenjörsexamen i Datateknik, 300 hp

Översikt

Vårt femåriga civilingenjörsprogram består av en treårig grundutbildning och en, för Sverige, unik tvåårig masterutbildning. De tre första åren ger en grund i matematik och ingenjörskunskap. Du läser kurser i programmering och programutveckling, och lär dig skriva program i flera programspråk för olika plattformar.


De sista två åren utgörs av en masterutbildning inriktad mot Artificiell Intelligens. Du läser bland annat maskininlärning, data science och djupinlärning. De sista två åren av utbildningen genomförs helt på engelska och du studerar tillsammans med masterstudenter från hela världen.


Utbildningens ger teoretiskt djup och praktiska färdigheter, vilket förbereder dig för en framtida karriär i Sverige och globalt. Du tränas i att kombinera kreativitet, systematik och ett lösningsorienterat förhållningssätt, vilket är ingenjörens signum. Stor vikt läggs vid reflektion och förmågan att dokumentera och kommunicera ditt arbete.


Programansvariga berättar mer om programmet i vårt digitala öppet hus.
Se det på vår Youtube kanal.

Programmet är knutet till forskningsgruppen Jönköping AI Lab, vilket garanterar att utbildningen har hög relevans och kvalitet. Forskningsgruppen har ett nära samarbete med regionens företag och organisationer. Utöver det ingår 9 veckor praktik som utförs på ett företag. I slutet av utbildningen genomförs ett examensarbete, ofta i samverkan med näringslivet.

Civilingenjörer är en av de mest eftersöka kompetenserna i näringslivet. Examen öppnar många dörrar; från IT-konsult eller teknisk specialist till projektledare eller eget företag. Många chefer är civilingenjörer i botten.


Internationellt värderas en masterexamen högt. Utbildningen ger dig behörig till fortsatta studier mot en doktorsexamen.


Nischen mot AI gör dig unik. AI påverkar vår framtid, och gör dina kunskaper värdefulla på arbetsmarknaden.

Programmet ger dig möjlighet att studera en termin utomlands vid något av våra partneruniversitet eller internationella campus. Utlandsstudier ger dig värdefulla erfarenheter och internationella kontaktnät, och är en merit som värderas högt av många arbetsgivare. Våra internationella campus finns där svenska internationellt verksamma storföretag är etablerade, t ex Sydostasien, Sydafrika, Brasilien och USA.

Programmet ges vid Tekniska Högskolan
Omfattning: 300 hp
Nivå: Grund och avancerad
Studietakt: Helfart
Ort: Jönköping
Studieform: Campusbaserad
Programstart: Hösten 2024
Behörighet: Grundläggande behörighet samt Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik D.
Anmälningskod: HJ-52528
Examen: Civilingenjörsexamen i Datateknik

Fler utbildningar och intervjuer från Jönköping University

Jönköping - den moderna studentstaden

Jönköping är den moderna studentstaden med ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor med 12 000 studenter tillsammans med Högskolebiblioteket, träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Med en stark internationell prägel och samverkan med arbetslivet redan under studietiden ger vi dig rätta förutsättningar för din framtid.

Läs mer om studentlivet i Jönköping.


Kontakta oss

Programansvarig

  • Universitetsadjunkt Datateknik
  • Tekniska Högskolan