Nivå: Grundnivå
Ansökningstid: 2022-03-15 - 2022-04-19
Programstart: Höst 2022
Ort: Jönköping
Examen: Kandidatexamen med huvudområdet informatik, inriktning Grafisk design och webbutveckling, 180 hp

Grafisk design och webbutveckling ger dig färdigheter i att designa och koda interaktiva webbapplikationer för olika plattformar med ett tydligt fokus på användarupplevelsen. Du får även teoretiska och praktiska kunskaper för att formge grafiskt material till såväl tryckta som digitala medier.


I ämnet grafisk design och visuell kommunikation lär du dig designprinciper, typografi, komposition och färglära, kombinerat med arbete i programvaror som Adobe InDesign, Photoshop och Illustrator. Senare i utbildningen läggs ytterligare dimensioner till det grafiska arbetet i form av rörlig grafik, animation och interaktivitet.


Du kommer att bygga databasdrivna webbapplikationer från grunden, samt skapa mallar för Wordpress och programmera mobila webbapplikationer. Du får en bred bas i HTML och CSS och lär dig grundläggande programmering med både JavaScript och PHP med möjlighet till fördjupning.

Programmet ger även en god grund inom projektledning och gruppdynamik med fokus på en internationell arbetsmarknad. Du läser kurser i marknadsföring och får kunskaper i hur du säljer in och presenterar ditt arbete på bästa sätt.


Programansvariga berättar mer om programmet i vårt digitala öppet hus.
Se det på vår Youtube kanal.

Du får direktkontakt med ett företag i branschen genom Näringslivsförlagd kurs (NFK). Under NFK har du nio veckors praktik ute på företaget. För de som önskar går det även att förlägga praktiken utomlands. Branschen medverkar i utbildningen genom bland annat gästföreläsningar och arbetsmarknadsdagar.

Undervisningen ges på engelska och du studerar med studenter från hela världen.


Du har dessutom möjlighet att läsa en termin på något av våra partneruniversitet. Genom detta skaffar du dig internationella kontakter, erfarenheter och meriter som värderas högt av framtida arbetsgivare.

Efter utbildningen kommer du kunna arbeta på webb-, reklam- och kommunikationsbyråer, marknadsavdelningar eller i eget företag. Som grafisk designer med teknisk profil kan dina arbetsuppgifter bestå av att designa webbplatser, grafiska gränssnitt och varumärkesbyggande reklammaterial. Som webbutvecklare kan du arbeta med kodning av klient- och serverlösningar för både desktop och mobil.

 
Programmet ges vid Tekniska Högskolan
Omfattning: 180 hp
Nivå: Grundnivå
Språk: Undervisningen bedrivs på engelska
Studietakt: Helfart
Ort: Jönköping
Studieform: Campusbaserad
Programstart: Hösten 2022
Urval: 65 procent av platserna avsätts för sökande i betygsgruppen och 35 procent i högskoleprovsgruppen.

För att få konkurrera om platserna i högskoleprovsgruppen krävs minst 0,8 poäng.
Behörighet: Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Engelska 6.
Anmälningskod: HJ-52205
Examen: Kandidatexamen med huvudområdet informatik, inriktning Grafisk design och webbutveckling
Tuition fee: Studieavgift första terminen: 75000 SEK
Studieavgift: 450000 SEK

Tuition fees do NOT apply for EU/EEA citizens or exchange students

Kontakta oss

Vi vill gärna spara dina kontaktuppgifter för att skicka mer information om våra utbildningar och kurser. Du kan när som helst avstå din prenumeration; Nu eller när som helst, samt vid varje utskick.

Programansvarig

  • Universitetsadjunkt grafisk design
  • Tekniska Högskolan