YH-utbildning

Yrkeshögskoleutbildningar - Yh - ger dig spetskompetens inom efterfrågade yrkesområden. Du utbildar dig till en yrkesroll som är tydligt efterfrågad på arbetsmarknaden. I utbildningen kombinerar du teori med praktik, minst 25 procent av utbildningen är förlagd på ett eller flera företag, något som ger dig arbetslivserfarenhet och nyttiga branschkontakter.

Information och ansökan

Här hittar du allt du behöver veta om:

  • Vad ska jag skicka in?
  • Viktiga datum
  • Behörighet och urval
  • Antagningsbesked
  • Sen ansökan
  • Kontaktuppgifter Antagning
  • Examen

Har du frågor om utbildningen?

Kontaktinformation hittar du genom att klicka på länkarna för respektive utbildning.

Yh-utbildningar, start ht 2017

Verktygsmakare

Värnamo, 1,5 år, 300 Yh-poäng
Som verktygsmakare är du med från början till slut i utvecklingen och tillverkningen av ett nytt verktyg, från ritning eller datorfil till färdig produkt. Efter utbildningen kan du söka jobb som verktygsmakare eller verktygstekniker. Verktygsmakare är idag ett bristyrke och det finns ett stort anställningsbehov.

Automation och robotingenjör

Jönköping, 2 år, 400 Yh-poäng
En utbildning som vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom mekatronik, industriell automation, visionteknik och robotteknik. Du kommer att arbeta med avancerade styrsystem och de vanligaste programmeringsspråken.

CNC teknik - Blått certifikat

Jönköping, 1 år, 200 Yh-poäng
Denna utbildning leder till en fördjupad kunskap om tillverkningsprocessen och ger dig möjlighet att arbeta som avancerad CNC-tekniker, till exempel beredare eller produktionstekniker. Du kan även få arbetsuppgifter som att analysera kravspecifikationer, göra kalkyleringar och programmering.

Elprojektör

Jönköping, 1 år, 200 Yh-poäng
Efter denna utbildning kan du till exempel kan arbeta som elprojektör, elkonstruktör, eltekniker, CAD-ritare inom elteknik, teknikkonsult, yrkeslärare och arbets-/ serviceledare inom el.

Fastighetsingenjör

Värnamo, 2 år, 400 Yh-poäng
Som fastighetsingenjör får du en helhetssyn på hur olika installationer fungerar tillsammans samt hur inomhusmiljön och energiåtgången påverkas. När du är klar med utbildningen är du redo för yrkesroller som fastighetsingenjör, energisamordnare, driftingenjör, teknisk förvaltare eller energiexpert.

Fastighetstekniker (Inställd ht 2017)

Värnamo, 2 år, 400 Yh-poäng
I rollen som fastighetstekniker ansvarar du för den tekniska driften i olika typer av fastigheter. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som fastighetstekniker, drifts, - service- eller energitekniker hos fastighetsbolag eller inom offentlig sektor.

Fältservicetekniker - mobila arbetsmaskiner

Ljungby, 2 år, 400 Yh-poäng
Högintressanta framtidsjobb väntar för välutbildade fältservicetekniker som klarar den senaste tekniken för truckar, skogsmaskiner, vältar, hjullastare, dumpers och grävmaskiner. OBS! Antagningen till Fältservicetekniker görs ej  via Jönköping University, utan görs direkt på utbildningens webbplats.

Integrationspedagog

Värnamo, Oskarshamn, 2 år, 400 Yh-poäng
En utbildning som leder till jobb som exempelvis integrationspedagog, ungdomspedagog för HVB-hem och stödboende eller som ungdomspedagog för skola och fritidshem. Stor vikt läggs på att skapa kompetens kring olika kulturer, kunskap om integration och samtalskompetens.
Stängd för sen ansökan.

Ortopedtekniker

Jönköping, 2 år, 400 Yh-poäng
Som ortopedtekniker kan du göra en viktig insats genom att tillverka hjälpmedel som kan bli avgörande för att en funktionshindrad person ska kunna klara sig själv och slippa vara beroende av hjälp.

Produktionsutveckling

Värnamo, Jönköping, Nässjö, 1 år, 200 Yh-poäng
Denna utbildning passar dig som vill arbeta som produktionsledare, produktionsutvecklare, kvalitetstekniker eller produktionstekniker inom det område som du valt att inrikta dig mot.

Projektledare - Infrastruktur

Nässjö, 2 år, 400 Yh-poäng
Är du intresserad av att leda, planera och ta ansvar inom anläggningsbranschen? Vill du dessutom utvecklas i din ledarroll, gillar du utmaningar och att lösa problem? Då är framtidens projektledarutbildning inom infrastruktur något för dig.

Projektledare inom lagerlogistik

Jönköping, 1 år, 200 Yh-poäng
Denna utbildning passar dig som vill arbeta som logistiker, lagerplanerare, logistikutvecklare, e-handelsspecialist, logistikkonsult eller IT-Logistiker.

Visualisering av arkitektur

Eksjö, 2 år, 400 Yh-poäng
Visualisering av arkitektur är en utbildning för dig som vill skapa kreativa och kommunicerande 3D-modeller, 3D-visualiseringar och bilder av städer, arkitektur, platser och miljöer tillsammans med arkitekter, stadsplanerare och designers.

Visualisering av rum, inredning och produkter

Eksjö, 2 år, 400 Yh-poäng
Visualisering av rum, inredning och produkter är en utbildning för dig som vill skapa kreativa och kommunicerande 3D-visualiseringar, modelleringar och bilder av rum, möbler- och inredningar och produkter tillsammans med inredningsarkitekter, möbelarkitekter, industridesigners och formgivare.

Vårdadministration

Jönköping, 2 år, 400 Yh-poäng
Utbildningen till vårdadministratör ger dig kunskaper och färdigheter i medicinsk dokumentation, informationsteknik och kvalitets- och utvecklingsarbete. Liknande yrken är till exempel medicinska sekreterare eller läkarsekreterare.
Stängd för sen ansökan.

Webbutvecklare .NET

Värnamo, 2 år, 400 Yh-poäng
Branschen har ett stort rekryteringsbehov och efter utbildningen kan du bland annat arbeta som webbutvecklare, systemutvecklare eller projektledare inom systemutveckling.

Yh-utbildningar, start dec 2017 / vt 2018

Projektledare - Infrastruktur

Nässjö, 2 år, 400 Yh-poäng
Är du intresserad av att leda, planera och ta ansvar inom anläggningsbranschen? Vill du dessutom utvecklas i din ledarroll, gillar du utmaningar och att lösa problem? Då är framtidens projektledarutbildning inom infrastruktur något för dig.

Byggproduktionsledare

Jönköping eller Malmö, 2 år, 400 Yh-poäng
Detta är utbildningen för dig som vill ha en god insikt i husbyggnad/anläggning och förståelse för byggproduktionen. Efter utbildningen kan du arbeta som en attraktiv arbetsledare på arbetsmarknaden.

Sidan uppdaterad 2017-08-08

Studera på JU
Sidan uppdaterad 2013-02-07
Fråga oss
X
Har du frågor kring att börja studera på Jönköping University? Vi är tyvärr inte online just nu, men ställ gärna din fråga nedan så hör vi av oss så snart vi kan.

Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information