Så här gör du en efteranmälan
Du skickar din efteranmälan direkt till Högskolan för lärande och kommunikation:
Högskolan för lärande och kommunikation
Åsa Lundgren
Box 1026
551 11 Jönköping
Översikt
Öppen för sen anmälan
Du ansöker själv direkt via antagning.se där du finner kompletterande utbildningsinformation om respektive kurs.
Under ansökningsperioden kommer du hitta länkar direkt till våra kurser på antagning.se nedan.
Du kompletterar din ansökan med "Huvudmannens godkännande" som din arbetsgivare ska skriva under. Blanketter hittar du här.
Huvudmannens godkännande - Lärarlyftet VT25 Pdf, 131.6 kB, öppnas i nytt fönster.
Huvudmannens godkännande - Waldorf Lärarlyftet VT25 Pdf, 102.5 kB, öppnas i nytt fönster.
Du kan skanna in blanketten och bifogar den elektroniskt när du ansöker på antagning.se alternativt skickar in blanketten separat till:
Postnord Strålfors AB
Att: Antagningsservice
R 312
190 81 Rosersberg
Förväntade kursstarter vårterminen 2025
Kursnamn | Ansökan |
---|---|
HJ-U0156 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. | |
Kursernas upplägg
Kurserna i Svenska som andraspråk genomförs helt på distans medan resterande kurser är distansbaserade med ett antal campusträffar i Jönköping. Till varje kurs finns en studieguide med detaljerad information om kursens upplägg, vilken kommer att delges antagna studenter. I studieguiden hänvisas till webbplattformen Canvas, vilken du får tillgång till i samband med registrering på kursen
Behörighet
Genom Lärarlyftet kan lärare öka sin behörighet och höja sin ämneskunskap. Utbildningen vänder sig till legitimerade lärare inom alla skolformer eller lärare som har en behörighetsgivande examen och som vill komplettera sin utbildning med fler ämnen. För utbildningarna i Svenska som andraspråk, där syftet inte är att kursen ska leda till behörighet, finns inga krav på lärarexamen eller att deltagare ska vara obehörig och detta gäller under förutsättning att huvudmannen söker statsbidrag utifrån förordningen 2016:709.
Waldorflärare
Lärare som saknar behörighetsgivande examen och som undervisar i en fristående skola med waldorfpedagogisk inriktning kan söka de ämneskurser för lärare som erbjuds inom Lärarlyftet. Kurserna leder inte till behörighet i ämne, årskurs eller skolform. För deltagande gäller inte kravet på behörighetsgivande examen.
Statsbidrag för skolan
Statsbidraget för Lärarlyftet ska underlätta för lärare att komplettera sin behörighet och kompetens med kurser inom Lärarlyftet. Syftet är att eleverna ska få en bättre undervisning.
Länk till mer information finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Möjlighet till validering
I de kurser som erbjuds inom Lärarlyftet vårterminen 2025 är det möjligt att genom validering tillgodoräkna tidigare högskoleutbildning samt kunskaper och färdigheter som förvärvats i yrkesverksamhet.
Med validering avser Skolverket i detta sammanhang, kartläggning och bedömning av deltagarens kunskaper och färdigheter/ kompetens i förhållande till lärandemål i den kurs/delkurs inom Lärarlyftet som deltagaren är antagen till. Tillgodoräknande kan ske mot tidigare studier och/eller mot kunskaper och färdigheter som förvärvats på annat sätt. Validering är således processen och tillgodoräknande resultatet av att validanden uppvisat tillräckliga kunskaper och färdigheter. Mer information ges till antagna deltagare i samband med utskick av välkomstbrev efter antagningsbesked samt vid kursstart.
Du hittar mer information här. Pdf, 143 kB, öppnas i nytt fönster.
Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss
Studievägledande frågor:
Sara Dommartine
Kursadministrativa frågor:
Sofia Wärnbring Bark
sofia.bark@ju.se
Fakta
Du kompletterar din ansökan med "Huvudmannens godkännandeblankett" som din arbetsgivare ska skriva under. Blanketterna hittar du här.
Huvudmannens godkännande - Lärarlyftet VT25 Pdf, 131.6 kB, öppnas i nytt fönster.
Huvudmannens godkännande - Waldorf Lärarlyftet VT25 Pdf, 102.5 kB, öppnas i nytt fönster.
Du kan skanna in blanketten och bifogar den elektroniskt när du ansöker på antagning.se alternativt skickar in blanketten separat till:
Postnord Strålfors AB
Att: Antagningsservice
R 312
190 81 Rosersberg
Student projects
Jönköping - den moderna studentstaden
Jönköping är den moderna studentstaden med ett gemensamt och sammanhållet campus som ligger mitt i stan. Här finns våra fyra fackhögskolor med 12 000 studenter tillsammans med Högskolebiblioteket, träningsanläggning, caféer, restauranger och Service Center. Med en stark internationell prägel och samverkan med arbetslivet redan under studietiden ger vi dig rätta förutsättningar för din framtid.