Logga för Årets alumn
Anne-Marie Suutari

Masterprgrammet för kvalitetsförbättring och ledarskap inom hälsa och välfärd 2014-2018


Motivering:
Anne-Marie är en inspirationskälla för studenter på Hälsohögskolan genom att agera coach och föreläsare samtidigt som hon är en driven doktorand och arbetar som överläkare och kardiolog på medicin- och geriatrikkliniken på Höglandssjukhuset, Eksjö. Anne-Marie driver interaktiv forskning, inom forskningsområdet co-production, kring personer med hjärtsjukdom. Anne-Maries engagemang i och för förbättringsarbete är en inspirationskälla för medarbetare, studenter samt patienter och deras närstående.

Emil Jungåker

Medie- kommunikationvetenskap 2003-2006

Motivering:

Under sin tid på högskolan var han ordförande för studentkåren. Han startade sin karriär i Jönköping och fortsatte sedan med en internationell karriär. Idag leder Emil LinkedIns globala säljteam. Trots sin globala karriär är Emil en hängiven ambassadör för JU och marknadsför ständigt skolan och den ovärderliga utbildning han fick här. Vart han än går delar han entusiastiskt med sig av sina erfarenheter och den kunskap han fick under sin tid på Jönköping University.

Jonas Deichmann

International Management 2009-2012

Motivering:

Jonas är en äventyrsentreprenör vars livsresa inspirerar och positivt påverkar andra människor, ledare, kamrater och studenter över hela världen. Hans passion, engagemang och målinriktade tänkesätt har fått honom att resa jorden runt och fortsätta att fungera som en sann ambassadör för JIBS anda att vara internationell i sinnet, entreprenöriell i sinnet och ansvarsfull i handling. Jonas tog på sig ansvaret att vara en positiv förebild och visade att optimism, effektiv, effektiv ledning, motståndskraft och starka partnerskap kan ge vem som helst möjlighet att överträffa sina begränsningar.

Melis Degerli

Pathway engelska, höstterminen 2021

Motivering:

Melis briljerar ständigt som en fantastisk ambassadör för Pathway och Jönköping University. Hennes orubbliga stöd, konstruktiva förhållningssätt och positiva inställning till utbildning inspirerar andra. Som en hängiven Pathway-student utmärker hon sig som en elev och en kamrat. Melis är pålitlig och strävar alltid efter det bästa. Hon deltar aktivt i JU:s evenemang som studentambassadör, alltid väl förberedd och full av energi och entusiasm.

Joakim Wahlqvist

Datateknik 2001- 2004, Master Internetteknik 2004-2005

Motivering:

Med både kandidat- och magisterexamen inom IT från JTH fick Joakim en bra grund till en stark karriär inom branschen där han varit verksam i snart 20 år, och nu är Chief Technology Officer för Sogetis Data & AI Global Portfolio Team. Han har gjort stor nytta, bl a inom miljöområdet där han jagat granbarkborrar med satellit, vilket sparar stora pengar och bidrar till klimatnytta. Joakim är ett föredöme inom branschen!