Johanna Linder

Johanna Linder är högskoleingenjör i industriell ekonomi och organisation med inriktning mot logistik och ledning.

En dag på väg hem från skolan passerade en buss förbi med reklam för Läkare utan Gränser: ”Vi behöver logistiker!” Där skapades drömmen om att ta med mina logistikkunskaper ut i världen där de verkligen behövs.

Efter att ha gjort mitt exjobb genom SIDA stipendiet MFS i Kairo om leverantörsrelationer började jag jobba som logistikansvarig på ett litet företag som hanterade import och export i den snabba branschen frukt och grönt. Efter tre år ville jag vidare och sökte till Läkare utan Gränser på vinst och förlust och jag kom med! Med min bakgrund från JTH och mitt yrkesliv fick jag direkt en position som supplyansvarig, detta passade mig utmärkt!

Det blev många år utomlands, jag jobbade i Sierra Leone, Kenya, en lång tid i ett av världens mest utsatta befolkning; Sydsudan och avslutade min humanitära karriär med att vara landsansvarig för supply chain under vår insatts mot Ebola i Liberia. Vilket uppdrag att sluta med, vilka upplevelser och perspektiv jag fått! Det fantastiska med logistik är att det i grund och botten handlar om samma sak, var du än jobbar med det.

Jag vill uppmana de som en gång blivit bitna av the travelbug att även ge sig ut professionellt och göra karriär inom den humanitära sektorn, vår kompetens behövs där!

Tack för utmärkelsen som årets alumn 2014 och jag hoppas att detta får fler att inse att en logistikkarriär kan se ut lite hur som helst och var som helst!


2015-09-15