Jesper Larsson, Årets Alumn 2015

Jesper Larsson har en tvåårig maskinteknikexamen med kandidatpåbyggnad och arbetar nu som Director Global Product Managementpå Husqvarna Group i Jönköping.

Namn: Jesper Larson

Yrke: Director global manager på Husqvarna

Har studerat: Maskinteknik

Ålder: 45

Ort: Bankeryd

Framtidsdrömmar: Att arbeta mer med Sustainability och miljöarbete, skapa en bättre värld. 

Vad innebär ditt jobb som Director global manager på Husqvarna?

Jag har ansvar för produktionsledningen av handhållna produkter så som motorsågar. Jag har en organisation i Huskvarna men även folk i Japan och Malaysia. Mitt jobb är väldigt spännande och har en stark internationell prägel.

Hur upplevde du utbildning på Jönköping University?

Jag tyckte utbildningen var bra och väldigt relevant. Jag studerade även utomlands en termin i Skottland, något som gav mig mycket både studiemässigt och personligt. Idag jobbar jag mycket internationellt och jag tror jag la grunden för detta redan under min utomlandstermin.

Hur har arbetsmarknaden sett ut för dig?

För mig har det varit väldigt enkelt och jag har haft jobb hela tiden sen jag slutade studera. Utbildningen ger en entrébiljett men sen handlar det väldigt mycket om vem man är som person och hur man marknadsför sig själv. Sommarjobb, exjobb och praktik är alla viktiga ingångsvägar till arbetslivet.

Hur känns det att få priset som årets alumn på JTH?

Det är väldigt hedrande och känns fint på alla sätt. Det kom som en blixt från klar himmel och jag var helt oförberedd på detta. Det känns extra roligt eftersom jag kommer härifrån, har studerat här och nu jobbar på ett företag som är viktigt för bygden.


2016-01-04