HLK:s doktorandorganisation

Under våren 2020 bildades HLK:s doktorandorganisation som drivs av doktorander på Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) vid Jönköping University. Syftet med organisationen är att vara ett nav för forskarstudenter på HLK när det kommer till akademiska och sociala aktiviteter. Varje år röstas två doktorandrepresentanter fram av doktoranderna på HLK för att vara ansvariga för organisationens utveckling.

Vad gör vi?

HLK:s doktorandorganisation arbetar för att upprätta en informativ, enhetlig miljö för alla doktorander vid HLK. Verksamheten har två uppdrag: akademiska och sociala aktiviteter. Det innebär att vi organiserar aktiviteter som både har med själva doktorandarbetet att göra men också med den sociala aspekten för att bidra till en ökad samanhållning.

Vad erbjuder vi?

Den akademiska inriktningen

Vi anordnar doktorandrelaterade aktiviteter så som "writing retreats", olika föreläsningar och workshops med seniora forskare som är tänkta att vara till stöd för doktorandernas avhandlingsarbeten.

Den sociala inriktningen

Under 2020 har vi haft doktorandträffar med lunch och frukost tillsammans över Zoom .

Våren 2021 kommer vi att träffas varannan torsdag för fika via Zoom. Vi lanserar ett doktorand bokcirkel och informella text seminarium nu i vårtermin. Utöver det kommer After Works att planeras under termin. Andra förslag på aktiviteter är volleyboll, promenader runt sjön, bowling, matlagningskvällar, filmvisning med mera.

Kontakta gärna någon av doktorandrepresentanterna nedan för förslag på aktiviteter.

Vår podd

HLK:s doktorandorganisation har startat en egen podd. Nedan kan du lyssna på ett spännande första avsnittet som gjorts av Karen Ann, Josefin och Jens.

Poddavsnitt

Spela avsnitt 6 (ett djupare samtal med Ylva Lindberg)

Spela avsnitt 5 (Välkommen tillbaka!)

Spela avsnittet 4 (reflektion av året 2020)

Spela avsnittet 3 (med Elisabet Sandblom)

Spela avsnittet 2 (med Susanna Anderstaf)

Spela avsnittet 1

Har du förslag på kommande avsnitt? Tveka inte att höra av dig till någon av doktorandrepresentanterna nedan.

Doktorandrepresentanter 2021-2022:

Jens Sjöberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Karen Ann Blomlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Sidan uppdaterad