ENCELL

Nationellt kompetenscentrum för livslångt lärande

Intervjuer

Kompetensutveckling är en viktig fråga för både företag och individer. Många har hittat bra lösningar på detta område och vi gör intervjuer med personer som vill dela med sig av sina idéer och inspirera andra.

Leva hela livet

Redaktörerna för boken Leva hela livet, Cecilia Bjursell och Svante Hultman, diskuterar betydelsen av arbete och lärande för ett aktivt åldrande.

Centrum för yrkeskunnande

Per-Olof Thång, Fil. Dr. och professor vid Institutionen för pedagogik och specialpedagogik berättar om aktuella händelser inom Centrum för yrkeskunnande.

Livslångt lärande i det digitala samhället

Alastair Creelman arbetar med distansutbildning vid Linnéuniversitetet. Intervjun kretsar kring Alastairs rapport "Framtidens student: livslångt lärande i det digitala samhället".

Lärare i utbildningsföretag

Mattias Karlsson är lärarutbildad och driver utbildningföretaget Moderskeppet. I denna intervju delar han med sig av sina erfarenheter och ger några tips på hur man kan organisera kompetensarbetet i en organisation.

Motivation - finns det?

Finns motivation egentligen? Så startar denna intervju med Helene Ahl, forskningsledare vid Encell. Denna genomgång av motivation och motivationsbegreppet sker för att förklara betydelse av motivation och lärandeaspekter i verksamhetsutveckling.

Utmaningar för kompetensförsörjning

Henrik Kock, forskare vid Linköpings universitet, kommenterar hur nuläget för kompetensförsöjning ser ut i svenska organisationer.

Sidan uppdaterad 2019-01-31

ENCELL
Sidan uppdaterad 2018-10-05
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information