Missa inte internets viktigaste Anekdot

Nu finns ett nytt digitalt bildningsmagasin, Anekdot.se. Lyssna och läs material från landets främsta forskare som förklarar och fördjupar. 

Anekdot är en satsning från Bildningspodden, Stockholms universitet och Kungl. Vitterhetsakademien, med syfte att sprida humanistisk, akademisk kunskap till en bred allmänhet.

– På sajten anekdot.se finns landets bästa forskare som berättar, förklarar och fördjupar. Där samlas långläsning i form av historiska essäer och folkbildande filmer tillsammans med Bildningspoddens tillgängliga och fördjupande forskarsamtal om historiska personer, företeelser och idéströmningar, säger mediehistorikern, poddredaktören och litteraturkritikern Magnus Bremmer, som leder redaktionen vid Stockholms universitet, i ett pressmeddelande.

Vi kan se fram emot nytt innehåll varje vecka på anekdot.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ett redaktionsråd med 16 forskare och ett publicistiskt råd, med sakkunniga från akademien och kulturvärlden, har knutits till redaktionen.


Läs pressmeddelandet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2019-02-20