De bloggar om samverkan och livslångt lärande

Håll koll på bloggen Collearn, där Cecilia Bjursell och Annika Engström samlar idéer, tankar och forskning samt uppmuntrar till dialog. 

Cecilia Bjursell, professor i pedagogik med intriktning mot livslångt lärande och centrumledare vid Encell, och Annika Engström, lektor i arbetsorganisation vid Tekniska högskolan i Jönköping samt en del av Skolchefsinstitutet, driver sedan flera år tillbaka bloggen Collearn. 

Tanken med bloggen Collearn - collaborate & learn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är att förutsättningslöst leka med idéer och tankar, dela med sig av erfarenheter och kunskaper som växer fram i de projekt som de ingår i, förmedla aktuell forskning och öppna för dialog och samverkan mellan högskolan och det omgivande samhället.

I det senaste inlägget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. resonerar Cecilia Bjursell kring hur det livslånga lärandet fungerar i FInland, landet som lyfts fram som en förebild när det gäller den obligatiriska skolan. Tidigare inlägg under hösten har berört pedagogisk innovation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt rädsla som kontext för livslångt lärande. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Två leende kvinnor

Cecilia Bjursell och Annika Engström

2020-09-11