Anders Dybelius

Lokalhistoria på Instagram

Samverkan mellan högskolan och Destination Jönköping.

En del av vårt arbete på högskolan består i att samverka på olika sätt med det omgivande samhället, lokalt så väl som globalt. Att vår forskning, kunskap och våra kompetenser kommer andra till nytta är en självklar och viktig del av det vi gör, kanske den viktigaste?

Ett fint, aktuellt, lokalt exempel är Anders Dybelius, lektor i historia med inriktning mot historiedidaktik, som under det kommande året ska dela med sig av historiska pärlor i Jönköpings kommun på Destination Jönköpings instagramkonto "jkpg" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

"Jag kommer att ta med dig till platser där man kanske inte förväntar sig finna små guldkorn i vår fantastiska kommun" skriver Anders.

Varje fredag är det dags för ett nytt utflyktstips signerat Dybelius. Det blir stort som smått, och känner vi Anders rätt så kommer det oväntade att dyka upp i flödet!

"Ta med barnen eller kanske hela familjen, en kaffekorg och gör en utflykt. I samband med fredagstipset kommer jag även att delge allmänna filosofiska tankar kring livet och föremålen", skriver han i sitt presentationsinlägg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

 

Se också:

Anders Dybelius har skrivit krigarkungens berättelse på ett nytt sätt

Månadsbrev: Samverkan driver utveckling Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den lilla människans historia blir lärandets turbo

2022-01-27