Flygbild över campus Jöknöping University.

Mimerkonferensen: Anmäl senast 4 oktober

Ses vi i Jönköping 8-9 november?

Mimers årliga forskarkonferens den 8–9 november 2022 arrangeras i samarbete med Encell.

Temat för årets konferens är Livslångt lärande och folkbildning – för demokrati, personlig utvecklig och arbetsliv. Inom policy har begreppet livslångt lärande funnits med på global nivå i över 50 år, för att betona att lärande pågår under hela livet och i många olika sammanhang. I policy betonas att vuxnas lärande sker för att utveckla individen på det personliga planet, för arbetslivet och som medborgare i ett demokratiskt samhälle. Folkbildningen bidrar på olika sätt till detta och vi vill under denna konferens utforska vad som sker för att stärka personlig utveckling, lärande för arbetslivet och demokratiskt medborgarskap. Vad sker och vad borde ske? Hur förhåller sig lärare och ledare i folkbildningen till övriga aktörer i det svenska utbildningssystemet? Vad betyder pågående samhällsförändringar för folkbildningen och vad betyder folkbildningen för samhället?

Konferensen vänder sig både till forskare och till forskningsintresserade praktiker. Forskare inbjuds som vanligt att bidra med paper (ca 5–15 sidor). Det är en arbetskonferens och därför välkomnas texter som speglar pågående forskning i olika stadier. Möjligheten att bidra med ett kortare PM (en A4-sida) kring projekt eller idéer om forskning är öppen för både forskare och folkbildare. Bidragen får gärna beröra temat, men som vanligt är alla bidrag som handlar om folkbildning i vid bemärkelse välkomna.

Deadline för texter är den 4 oktober och de skickas till daniel.bladh@liu.se. Konferensen kommer att hållas på campus Jönköping University i centrala Jönköping. Vi startar kl. 13.15 på tisdagen den 8 november och avslutar med fika senast kl. 15.15 på onsdagen (9/11).

Information kommer uppdateras kontinuerligt på https://liu.se/forskning/mimer/forskarkonferens

 

Anmälan är öppen till 4 oktober! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Det finns en rad hotell och vandrarhem i centrala Jönköping. Vi har förbokat rum för deltagare på Mimerkonferensen vid två hotell. Boka via de angivna kontaktvägarna och uppge bokningskod Mimer. Observera att respektive hotell har ett sista datum för att boka till det angivna priset.

Comfort Hotel Jönköping

500 m från högskolan. 1 km från Resecentrum.

Tel: 036-10 08 00
E-post: co.jonkoping@choice.se

Enkelrum: 1063:- / natt
Dubbelrum: 1163:- / natt för 1 person

Rummen går att boka till det angivna priset fram till 18 oktober.

Familjen Ericson’s City Hotel

800 m från högskolan. 500 m från Resecentrum.

Tel: 036-719280
E-post: info@cityhotel.se

Enkelrum: 740:- / natt
Dubbelrum: 840:- / natt för 1 person

Rummen går att boka till det angivna priset fram till 8 oktober.

2022-09-28