Kollektivt lärande och lärande organisationer

tealpodden.se

Vad är en lärande organisation och hur kan vi främja kollektivt lärande? Och hur kan vi kombinera styrning och samordning utan att kväva kreativitet? Forskaren Aron Schoug intresserar sig för de här frågorna, och diskuterar dem i ett avsnitt av Tealpodden.

Aron Schoug disputerade i våras vid Stockholms universitet med avhandlingen Storskaligt kreativt samarbete: Organisering och kollektivt lärande i ett konst- och teaterprojekt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Han skriver bland annat: "En central slutsats är att dessa mönster, processer och mekanismer bidrog till att balansera tre (ibland motstridiga) principer, nämligen självständigt utforskande, ömsesidig anpassning och asymmetrisk rollfördelning. Avhandlingens resultat kan hjälpa oss förstå hur andra storskaliga kreativa samarbeten kan hållas ihop och utvecklas, och bidrar därmed till forskningen om dagens föränderliga, mångtydiga och komplexa organisationsliv."

Nyligen gästade han Tealpodden, där han i två avsnitt diskuterar sin forskning. Tealpodden drivs av Fredrik Högström och Maria Berglund, med ambitionen att utforska framtidens organisationer och hur en annorlunda arbetsvardag kan se ut.

Avsnitt 42: Kollektivt lärande och lärande organisationer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Avsnitt 43: Storskaligt kreativt samarbete Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Se också:

Mer om ett lärande arbetsliv

Ambidexteritet och lärande i organisationer:

2022-11-25