Anne Knuutinen, alumn från Tekniska Högskolans magisterprogram i maskinteknik, produktutveckling och design, med examen 2002.

Hallå där Anne Knuutinen på Volvo Trucks i Australien! Vad jobbar du med på Volvo?
- Jag är projektledare för nya utvecklingsprojekt på Volvo Trucks i Australien. Arbetet innebär många internationella kontakter och samarbete med alla delar inom Volvo-organisationen, inte minst huvudkontoret i Göteborg. Mitt ansvar är att leda ett projektteam bestående av konstruktörer, utvecklingsingenjörer och representanter för inköp, eftermarknad, kvalitet, produktion och logistik.

Hur hamnade du här?
- Efter examen jobbade jag på Volvo Personvagnar i 2,5 år, först som designer och sedan som komponentansvarig. 2002 flyttade jag till Australien och fick jobb på Volvo Trucks som maskiningenjör och designer. Sedan fyra år tillbaka är jag projektledare.

Hur är det att bo på andra sidan jorden?
- Ozzies är ett underbart folk! Alla är otroligt gästvänliga och jag har känt mig väldigt välkommen in i deras liv och kultur. Den första julen jag tillbringade här var jag inbjuden att fira med fem olika familjer — nya kolleger och vänner som ville försäkra sig om att jag skulle få en bra jul.

Har din utbildning bidragit till det jobb du har i dag?
- Jag tror att den stora praktiska och verklighetsbaserade erfarenheten från studierna — både sommarprojekt och mina utlandsstudier (i just Australien) har gjort att jag särskiljt mig från de andra kandidaterna till de jobb som jag har sökt.

Namn: Anne Knuutinen

Nuvarande arbete: projektledare på Volvo Trucks, Brisbane, Australien

Utbildning: JTH:s magisterprogram i maskinteknik, produktutveckling och design, med examen 2002.