Fadi Babil är alumn från Husbyggnadsprogrammet på Tekniska Högskolan och han äger och driver Jonsons Bygg i Bankeryd.

Fadi Babil gick ut husbyggnadsprogrammet 1995. Peab i Jönköping ingick i dåvarande Ingenjörshögskolans fadderföretagsverksamhet och genom den kontakten fick Fadi sommarjobb och praktik. Efter examen fick han också jobb på Peab där han valde att stanna till 2007. Under den tiden hann han ta ett års tjänstledighet för att studera IT i Australien.

- Men 2007 sade jag upp mig eftersom jag ville testa något annat. Ambitionen var att driva eget och när det visade sig att Jonsons Bygg var till salu kände jag att det var rätt företag att satsa på, säger Fadi Babil.

Jordnära och personligt

Fyra år senare har företaget utvecklats bra, tvärtemot lågkonjunkturen. Visst har det varit mycket hårt arbete, men Fadi trodde ändå att det skulle vara tuffare med tanke på tiderna. Med sig i bagaget har han också ett antal nomineringar till Jönköpings kommuns stadsbyggnadspris.

- Affärsidén är att vi ska vara jordnära, personliga och ansvarstagande. Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga i att vi klarar även komplicerade jobb, säger Fadi som tycker att han har hittat en bra balans mellan de praktiska sysslorna och entreprenörskapet.

Namn: Fadi Babil

Nuvarande jobb: Äger och driver Jonsons Bygg i Bankeryd

Utbildning: JTH:s Husbyggnadsprogram, examen 1995