Start för ny forskargrupp i Skolchefsinstitutet

Skolchefsinstitutets nya forskargrupp har i dagarna dragit igång sitt arbete. Annika Engström (JTH) och Joakim Krantz (LNU) har rekryterats som forskare, och en ny professor är på gång. 

Skolchefsinstitutet

Jesper Boesen, Annika Engström, Joakim Krantz och Cecilia Bjursell träffades i början av februari för att påbörja planeringen för framtida forskning inom Skolchefsinstitutet.

 

Skolchefsinstitutets Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. forskargrupp startar 2019 i och med anställning av två forskare och en professor.

De två nya forskarna är Annika Engström, JTH, och Joakim Krantz Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Linnéuniversitetet. Annika Engström har redan påbörjat sitt arbete medan Joakim Krantz ansluter efter sommaren. Annika Engström har sedan tidigare en koppling till Cecilia Bjursell genom deras forskning kring lärande i organisationer, och de driver bland annat bloggen Collearn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. tillsammans. 

Professorsrekryteringen är långt kommen men i realiteten kommer professorn, som i förlängningen ska leda forskargruppen, på plats tidigast hösten 2019. Under 2019 leder Cecilia Bjursell, centrumledare vid Encell, arbetet.

Jesper Boesen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., samverkansansvarig vid Högskolan för lärande och kommunikation, kommer att inneha föreståndarskapet för Skolchefsinstitutet.

2019-02-07