Samarbeta

Eftersom vi är en handelshögskola, är förstås ett nära samarbete med näringslivet särskilt viktigt för oss. Vårt huvudsakliga fokus ligger på att hjälpa företag att växa och utvecklas i ett globalt såväl som lokalt sammanhang.

Det gör vi bland annat genom uppdragsforskning, konferenser, workshops, mjukvaruutveckling, nätverk, skräddarsydda kurser och andra tjänster. Men vi hittar också nya sätt att dela med oss av vår kunskap och erfarenhet. Alla anställda på Internationella Handelshögskolan har möjlighet att starta och driva projekt i samarbete med näringslivet.

Jönköping International Business Schools samarbete med näringslivet ger det där lilla extra till våra studenter. Till exempel har vi ett Corporate Partners Program där cirka 350 företag deltar, stora som små, lokala, nationella och multinationella. Det gör det möjligt för studenterna att lösa autentiska problem hämtade från företagens verklighet som en del av sin utbildning. Läs mer här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Förmågan att kommunicera och göra affärer över nationsgränserna är idag absolut nödvändigt för ekonomisk tillväxt. Att utveckla den kunskapen är central för forskningen vid Internationella Handelshögskolan. Nästan alla företag måste vara beredda på att möta internationell konkurrens, oavsett om det är på den inhemska marknaden eller utomlands. I det sammanhanget drar vi nytta av vår starka internationella profil.

För att säkerställa att våra utbildningar hela tiden utvecklas, har vi ett Advisory Board för varje programgrupp. De träffas minst två gånger per år och består av personer som representerar en relevant mix av kompetens från näringslivet och har internationell erfarenhet.

Exempel på samarbeten

Sidan uppdaterad 2020-07-01