Letar du efter sätt att ompröva din affärsmodell, leveranskedja, produktportfölj eller organisation? Kanske funderar du över hur du kan nå nya målgrupper eller förbättra hållbarheten inom din verksamhet. Oavsett vilka utmaningar ditt företag eller din organisation står inför, ser vi fram emot att sammanföra ditt team och era utmaningar med våra studenters energi och kreativa idéer.

Registrera ditt intresse genom att maila: societalengagement@ju.se

Låt oss hjälpa dig genom att organisera en case competition där du får konkreta idéer och nya perspektiv från studenter som engagerar sig i att lösa ett problem som du har definierat. Studenterna kommer att jobba med ditt case och presentera olika lösningar som ditt företag kan hämta inspiration från.

Bli case-förtag i JIBS Entrepreneurship Challenge

JIBS anordnar en årlig studenttävling för att stimulera entreprenörskap och kreativitet. Varje år bjuds ett nytt företag in för att presentera ett problem de står inför i sin verksamhet. De deltagande lagen får sedan 24 timmar på sig att komma fram till en lösning och förbereda en pitch för att sälja in den. Under tävlingens sista dag pitchar de sina lösningar för en jury. De bästa förslagen möts igen i en stor final. Det vinnande förslagen belönas med priser motsvarande upp till 130.000 SEK totalt.

Tävlingen är utvecklad för att främja tvärvetenskapligt tänkande och samarbete hos studenter från Tekniska Högskolan och Jönköping International Business School.

JIBS Entrepreneurship Challenge är en viktig del i vår strategiska avsikt att bygga starka samarbeten med JU och kanske framför allt med studenter som kan berika och utmana vår omvärldsanalys. Det är oerhört värdefullt att få den här typen av input och energi.

Björn Holm, vd, T-Emballge AB

Låt Impact Challenge ge dig lösningarna på era hållbarhetsutmaningar.

Vill du bidra till målen för hållbar utveckling? I Innovation Race for Sustainability ger regionala företag studenter utmaningen att hjälpa dem att skapa idéer för effektiva hållbara lösningar kopplade till nya kundvärden och affärsresultat. Genom att arbeta med verkliga utmaningar och lokala företag har studenterna möjlighet att skapa positiva effekter och få värdefull kunskap i frågeställningar som involverar flera parter, innovation för hållbarhet och mycket mer.

Vi vill ta reda på hur en digital plattform skulle kunna stödja nya hållbara affärsmodeller för att öka användningen av SWEROs produkter. Baserat på cirkulär ekonomi presenterade studenterna en lösning som kan hjälpa oss att skapa ett ännu starkare värdeerbjudande för våra kunder.

"Svero Lifting AB"