”Fördjupa sig i det ämne man brinner för är otroligt roligt”

Diana Markefors läser till specialistsjuksköterska med inriktning mot hälso- och sjukvård för barn och ungdomar.

Diana Markefors läser till specialistsjuksköterska med inriktning mot hälso- och sjukvård för barn och ungdomar.

Diana Markefors hoppas kunna arbeta på Barnhälsovården efter utbildningen till specialistsjuksköterska med inriktning mot hälso- och sjukvård för barn och ungdomar.

Idag läser Diana på halvfart till barnsjuksköterska. Att kunna kombinera arbete och studier tycker hon är en bra lösning, att få utöva det hon lär sig i skolan praktiskt anser hon vara en stor fördel.

Hon tycker det är en helt annan grej att läsa till specialistsjuksköterska då hon får fördjupa sig i det ämne hon brinner för och tycker det är otroligt roligt.

- Jag har arbetat med barn under många år tidigare, men då inte inom sjukvården, därför är det extra roligt att nu få kunskap och förståelse för dessa små, säger Diana.

I framtiden hoppas hon kunna arbeta på Barnhälsovården när hon tar sin specialistsjuksköterskeexamen.

Att läsa på distans

Vissa kurser ses de oftare och andra mer sällan men det är max någon gång i månaden de ses på campus i Jönköping. De har grupparbeten och träffas via zoom vilket gör att Diana känner att klassen får en god kontakt trots att de läser på distans.

- Alla lärare jag har kontakt med är fantastiska och deras engagemang och glöd smittar av sig, säger Diana.

Hon tycker det märks att lärarna har ett stort intresse att föra deras kunskap och erfarenheter vidare, något som påverkar klassen positivt när de gör gruppuppgifter. De blir ett superteam menar hon. Utbildningen håller en hög nivå känner hon, ett gott betyg är när hon saknar skolan efter några dagars ledighet.

Sidan uppdaterad