student
Sidan uppdaterad 2020-06-05

Anders Dybelius, vinnare av Pedagogiska Priset 2023

Stort grattis Anders Dybelius, universitetslektor i historia, inriktning historiedidaktik och lärare i historia på lärarutbildningarna, till Pedagogiska Priset 2023!

Hur känns det att ha blivit tilldelad Pedagogiska priset?

Fantastiskt! Jag ser det som den finaste utmärkelsen eftersom det är studenterna själva som röstar.

Varför tror du att du blev vald?

Ärligt talat vet jag inte, och det kan ju låta konstigt. Men skulle jag gissa kan de bero på att jag älskar mötet med studenterna. Först och främst i föreläsningssamanhanget där kunskap och pedagogik ska presenteras på ett förståligt och attraktivt sätt. Men sedan är det även mötet utanför föreläsningarna med studenterna. Jag har alltid en öppen dörr och alla är välkomna in och bara sitta ner en stund och samtala. Läraryrket är inte bara ett möte vid undervisningtillfället.

Hur ska du fira detta?

Det blir tårta och sedan ska jag fira med middag på min favorit resturang med de närmaste.

Motivering:

"Anders är en mästare på att göra historia levande där undervisningen är både underhållande och lärorik. En exceptionell lärare som skapar både ett djup och en bredd inom sitt ämne på ett sätt som blir lätt att förstå. Tillsammans med egenskaper som kunnig, engagerad och varm känner studenterna stort förtroende för honom som pedagog.

Med förmågan att lära ut genom omtyckta metoder och ett stort intresse för studenterna utanför klassrummet ser vi Anders Dybelius som en självklar vinnare av Pedagogiska Priset 2023."

Vinnaren av pedagogiska priset, Anders Dybelius

Vinnaren av pedagogiska priset 2023, Anders Dybelius.