student
Sidan uppdaterad 2016-10-25

Elitidrott (EVL)

Jönköping University är genom Riksidrottsförbundet (RF) certifierat som Elitidrottsvänligt lärosäte (EVL). Detta betyder att du har möjlighet att anpassa dina studier för att kombinera dem med elitidrott. Detta arbete sker tillsammans med RF och Specialidrottsförbunden (SF).

  • Lärosätet ska ge av Specialidrottsförbundens (SF) definierade (potentiella och aktuella) landslagsidrottare möjligheten att kombinera en elitsatsning med högre studier på det aktuella lärosätet.
  • Lärosätet ska genom att erbjuda kvalificerad studievägledning underlätta möjligheterna till kombinationen av elitidrott och utbildning samt visa förståelse för en elitidrottares vardag.
  • Lärosätet ska ge studenterna möjligheten till anpassade studier och en ökad flexibilitet vad det gäller föreläsningar, studietakt och tentamina.

Se filmen som beskriver EVL-processen

Ansökan till RIU och EVL

För dig som student finns ett särskilt framtaget ansökningsformulär. Det fylls i och skickas in till aktuellt Specialidrottsförbund (SF). När du fått tillbaka ett påskrivet intyg från SF tar du med detta till det aktuella lärosätet. Blankett finner du här. Pdf, 359.8 kB.

Läs Nationella riktlinjer för elitidrottares dubbla karriärer Pdf, 1023.7 kB..

Information om vårdkostnadsförsäkring för studenter vid RIU Pdf, 184.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Ansökan vårdkostnadsförsäkring. Pdf, 1.1 MB.

Vid frågor om vårdkostnadsförsäkring, kontakta Koordinator för dubbla karriärer mona.sorman@ju.se

Svenska Spels och RF:s Elitidrottsstipendium

Här kan du läsa mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om möjligheten att via ett stipendium på 50 000 kr skapa bättre förutsättningar att kombinera elitidrott och utbildning på den postgymnasiala nivån.

Kontaktpersoner Riksidrottsförbundet

Kent Lindahl, kent.lindahl@rf.se
Maja Uebel, maja.uebel@rf.se

Kontaktperson Jönköping University

Mona Sörman, mona.sorman@ju.se

Film med Elin som kombinerade studierna med mountain bike på elitnivå.