Föredrag: Det livslånga lärandet- Lärandet mellan generationer
Docent Ann-Kristin Boström delar med sig av forskning och ger en historisk inblick.
- Plats: Kulturhuset Komedianten, Varberg
- Datum: Onsdag 19 oktober
- Tid: 18:30 - 20:00
- Pris: Gratis
Ann-Kristin Boström är verksam som forskare vid Encell och hennes forskningsområde är internationell och jämförande pedagogik med inriktning på livslångt lärande, generationsöverskridande lärande och socialt kapital. Boström är aktiv inom flera internationella nätverk inom området och är ansvarig för utvärdering av det europeiska projektet ECIL - ett projekt för överföring av kunskap om generationsövergripande lärande mellan europeiska länder.
Sedan sin doktorsexamen har Boström arbetat som undervisningsråd på Myndigheten för skolutveckling och Skolverket, samt varit ämnessakkunnig på Regeringskansliet. Då har hon i huvudsak arbetat med forskningsfrågor och internationellt representerat Sverige i Europarådet, OECD och EU. Hon har varit ansvarig för två landsrapporter i samband med OECD-granskningar, ”Migrant Education” och ”Evaluation and Assessment in Education”.
I oktober gästar hon Studieförbundet i Varberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., med ett föredrag om livslångt lärande och lärande mellan generationer. Bland annat ger hon exempel från sin pågående forskning om lärande vid stickkaféer.
Se också:
Föreläsning: Livslångt lärande, lärande mellan generationer och välbefinnande:
Ann-Kristin Boströms senaste publikationer:
- Bjursell, C., Boström, A., Dybelius, A. (2023). Intergenerational learning in a changing world: Knitting generations together. Ricerche di Pedagogia e Didattica 18(2), 51-65
- Boström, A. (2023). Är stickning den nya yogan? [video].
- Boström, A. (2022). Stickning - Informellt lärande [bloggpost].
- Boström, A. (2022). Att återerövra kunskap som försvunnit [bloggpost].
- Boström, A. (2022). Varför stickar du?. Stockholm: HB Livslångt Lärande Stockholm
Alla träffar från DiVA (63)