Encell deltar på ForskarFredag

Den 26 september är det dags för årets ForskarFredag på Högskolan i Jönköping. Cecilia Bjursell, centrumledare för Encell, deltar med en föreläsning om pensionärers syn på arbete och lärande.

Varje år i september arrangeras vetenskapsfesten ForskarFredag på ett flertal orter runtom i Sverige. Syftet med vetenskapsfesten är att bjuda in allmänheten till olika aktiviteter för att visa hur spännande och kul forskning är. ForskarFredag Jönköping är ett samarrangemang mellan Högskolan i Jönköping, Landstinget i Jönköpings län och Regionförbundet Jönköpings län och arrangeras för tredje året i rad. Aktiviteterna under ForskarFredag är gratis och öppna för alla. Det kommer att vara flera olika programpunkter – inte bara i Jönköping – och utan också runt omkring i länet.

På programmet står bland annat ”Kaffe med vetenskap” på högskolans campusområde och Science Afterwork på Kulturhuset Spira. Även Encell deltar under dagen och centrumledare Cecilia Bjursell håller en föreläsning utifrån rapporten ”Aktivt åldrande - Pensionärers syn på arbete och lärande”, som publicerades i augusti.

Mer om ForskarFredag

ForskarFredag är en del av Researchers’ Night, ett EU-evenemang som
firas den sista fredagen i september varje år i mer än 30 länder.

Läs mer om ForskarFredag.

2014-09-11