Claudia Gillberg ny gästprofessor i Leeds

Vår affilierade forskare Claudia Gillbergs kunskaper och engagemang kring funktionshindrade och långtidssjukskrivnas rätt till inkludering har uppmärksammats av det välrenommerade CollectivED vid Carnegie Institute of Education, som nu välkomnar henne som gästprofessor.
– Jag är så rörd, jag är så överväldigad att de har skapat det här utrymmet i vilket jag nu kan verka, säger Claudia Gillberg.

CollectivED Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som startats på initiativ av professor Rachel Lofthouse för att föra samman policy, teori och praktik, arbetar bland annat med att skapa ett nätverk av praktiker och forskare inom utbildning. Nyligen bidrog Claudia till ett av deras Working Papers, med sin text Pyjamas Wearing Mentors? Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Dissolving the Inclusion/Exclusion Divide in Professional Development Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Med utlåtanden som ”Your tremendously interesting work and significant outcomes are entirely congruent with the aims of CollectivED. The context of your work is particularly unique and welcome” och “We look forward to working with you in the future” som medskick kan Claudia nu fortsätta sitt arbete med forskning, kunskapsspridning och opinionsbildning, men med en ny, värdefull plattform att utgå från.

– Det ger mig ett helt annat förhandlingsutrymme och inte bara för min egen del utan för de innehåll jag tycker är viktiga. Att det är ett ställe som väldigt proaktivt säger ’det är just ditt innehåll, det är just det perspektivet vi är ute efter’.

Claudia Gillberg är även en del av tankesmedjan Centre for Welfare Reform Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där hon nyligen blev särskilt ansvarig för frågor om livslångt lärande och aktivt medborgarskap. Hon har ett stort internationellt nätverk inom sitt område och har länge varit en välkänd och stark röst bland annat på sociala medier. Faktum är att hon har hittat alla sina nya sammanhang, forskning och kollegor genom sina sociala medier, eftersom hon själv är kroniskt sjuk och arbetar från sitt hem. Och både CollectivED och Centre for Welfare Reform har i sin tur hittat henne, och fångat upp hennes kompetens, genom Twitter.

Men trots den etablerade ställning hon har arbetat sig till kommer positionen som gästprofessor ändå att göra skillnad i hennes fortsatta arbete.

– Det blir genast en annan tyngd nu. Jag kan säga samma saker men de har plötsligt ett annat värde, tyvärr är det ju så, säger hon.


Sara Bref


Publikationer:


Alla träffar från DiVA (46)
2020-04-28