Webbkurs om validering

Validering är ett viktigt verktyg för att ge människor chans att använda sina faktiska kompetenser - och arbetsgivarna möjlighet att hitta rätt personal. Skolverket har material om validering för den som vill lära sig mer. 

En persons kunskaper och kompetenser kan valideras av flera olika skäl, för att kunna söka ett arbete eller en utbildning, eller anpassa en utbildning efter personens faktiska behov. Det är viktigt att valideringen görs på ett systematiskt och strukturerat sätt och när en validering inom vuxenutbildningen är klar får personen ett intyg utfärdat av rektorn. Mer information om hur intyget ska utformas finns i Skolverkets föreskrifter om utformningen av intyg i kommunal vuxenutbildning och särskild utbildning för vuxna.

Skolverket ger också den webbaserade utbildningen Valideringsarbete i teori och praktik - en introduktion, för den som vill få verktyg till stöd i valideringsprocessen. Mer information om utbildningen finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., och i filmen nedan. 

2019-11-05