Seminarium: Forskningspolitik för en kunskapsberoende värld

Vinnova bjuder in till ett seminarium där rapporten Forskningspolitik för en kunskapsberoende värld – samling för samverkan presenteras och diskuteras.

Vinnova bjuder in till ett seminarium den 12 december i Kungliga Tekniska högskolans lokaler där rapporten Forskningspolitik för en kunskapsberoende värld – samling för samverkan presenteras. I en efterföljande paneldiskussion diskuteras möjliga vägar framåt, med utgångspunkt från den tematiska studien som publiceras samma dag.
Studien behandlar forskningspolitiken i Sverige och hur den är utformad för att nå samhällsviktiga mål. Hur kan vi finna en god och hållbar arbetsfördelning mellan politik, finansiering, samhällsintressenter och utförare? Hur kan vi vässa de svenska kunskapsinstitutionerna och hur kan vi få ut mer av dem i en kunskapsberoende värld?
Seminariet riktar sig till alla er med intresse och engagemang för forsknings- och innovationspolitik och/eller befinner er i miljöer som påverkas av forskningspolitiska beslut.


Program:

Moderator: Mats Benner, Professor forskningspolitik vid Lunds universitet

  • Sigbritt Karlsson, rektor vid Kungliga Tekniska högskolan inleder
  • Anna-Carin Ramsten, senior analytiker Vinnova, presenterar rapporten Forskningspolitik för en kunskapsberoende värld – samling för samverkan.
  • Diskussion under ledning av moderator Mats Benner. Medverkande: Lars Hultman, vd Stiftelsen för strategisk forskning, Sverker Sörlin, professor i miljöhistoria KTH, Cecilia Bjursell, föreståndare ENCELL, Jönköping University, Sigbritt Karlsson, rektor vid KTH, Göran Marklund, direktör, Vinnova.


När: Torsdag den 12 december kl 14.00 - 16.00. Registrering från 13.30, glögg och pepparkaka serveras.
Var: Kungliga Tekniska högskolan, i lokalen Open Lab, Valhallavägen 79, Stockholm
Sista anmälningsdag: Torsdag den 5 december
Frågor: Anna-Carin Ramsten, Vinnova, anna-carin.ramsten@vinnova.se


Anmäl dig här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2019-11-13