Sök projektstöd för vuxenutbildarnätverk

EU-kommissionen har nyligen publicerat en utlysning med en del som särskilt fokuserar på vuxenutbildning; Social inkludering och gemensamma värderingar.

Universitets- och högskolerådet, UHR, informerar om en Erasmus+ KA3 utlysning från EU-kommissionen, där en del fokuserar på vuxenutbildning. 

Syftet är att stödja projekt för att skapa eller ytterligare utveckla transnationella och nationella nätverk av vuxenutbildningsanordnare, samt hjälpa till att bygga upp kapaciteten hos vuxenutbildningsanordnare när det gäller att tillämpa EU:s politik för vuxenlärande på nationell och regional nivå.

Offentliga och privata organisationer som är aktiva inom vuxenutbildning kan söka medel. Fyra partner från fyra länder behövs, och sista ansökningsdag är 25 februari 2020.

UHR arrangerar, tillsammans med Diku i Norge, ett seminarium i Bryssel den 11 december för representanter för organisationer i samtliga nordiska länder som är intresserade av att koordinera eller delta som partner i en ansökan. UHR kan erbjuda ett begränsat antal representanter för svenska organisationer plats vid seminariet.

Frågor om utlysningen och seminariet i Bryssel den 11 december besvaras av Angela Andersson angela.andersson@uhr.se


Läs utlysningen på svenska här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utlysningarna finns på alla EU-språk här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2019-11-15