Ny professor i livslångt lärande

Cecilia Bjursell tillträder som professor i pedagogik med inriktning mot livslångt lärande. 

Cecilia Bjursell

Cecilia Bjursell, som under många år har varit centrumledare för Encell, tillträder 1 januari 2020 som professor i pedagogik med inriktning mot livslångt lärande. Hon kommer att fortsätta som centrumledare och kommer även att ta över stafettpinnen som ledare för forskningsmiljön livslångt lärande.

– Det känns toppen att få fortsätta utvecklas professionellt på samma arbetsplats. Vi är ett härligt gäng i forskningsmiljön och Högskolan för lärande och kommunikation har ett gott klimat för både undervisning och forskning. Samtidigt händer det mycket i omvärlden så vi måste vara med på det tåget också. Professorsuppdraget blir en mix av att fortsätta fördjupa det vi har påbörjat och samtidigt se på nya möjligheter till samverkan och kunskapsutveckling, säger hon. 

Helene Ahl, professor i företagsekonomi, som under senaste decenniet lett arbetet i forskningsmiljön får därmed ytterligare möjligheter att fokusera på sin egen forskning. 

Cecilias forskning berör bland annat äldres lärande, samverkan, skolchefens profession och roll samt lärande i organisationer. Här nedanför kan du se lite av vad hon har varit engagerad i under 2019:

 

Publikationer:


Alla träffar från DiVA (177)
2019-12-20